740 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Στη σωστή κατεύθυνση η νουθεσία του Δημάρχου Γρεβενών προς τους συμβούλους του να μην παραστούν σε εκδηλώσεις Συλλόγων λόγω εθνικού πένθους. Ο σεβασμός στη μνήμη των νεκρών πρέπει να αποδεικνύεται και έμπρακτα.

Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ο κ. Καρυπίδης για σημαντικά έργα του Δήμου Γρεβενών. Πρόκειται για το δρόμο Πορτίτσα-Σπήλαιο, το δρόμο Αγίου Γεωργίου – Μικρού Σειρηνίου και τη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στο Φελλί. Έργα που εγκρίθηκαν μετά από αίτημα του Δήμου Γρεβενών και προγραμματίζονται με την αγαστή συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Αρκετές οι προσλήψεις στη Διεύθυνση Δασών λόγω της αντιπυρικής περιόδου. Ελπίζουμε ο Διευθυντής Σπύρος Βλάχος να τους αξιοποιήσει κατάλληλα. Μην ξεχνάμε ότι η περίφραξη του εκτροφείου θηραμάτων είναι σε άθλια κατάσταση.

Έτοιμες αναμένεται να είναι το φθινόπωρο οι φοιτητικές εστίες στη Μαθητική εστία όπου αναμένεται να παραδοθούν για χρήση στους φοιτητές με χαμηλό εισόδημα. Τμήμα Επιχειρηματικής Πληροφορικής και ίσως και Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης αν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να λειτουργήσει από Οκτώβριο 2019 στα Γρεβενά.

Μέχρι την Άνοιξη του 2019, σύμφωνα με το Δήμο Δεσκάτης θα φτάσει το φυσικό αέριο στην πρώτη κατοικία. Ήδη ο Δήμος παραχώρησε οικόπεδο ώστε να γίνουν οι εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης καθώς το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται από τη Θεσσαλία, ενώ η εταιρία θα κατασκευάσει και το δίκτυο μέσα στην πόλη.

Πολυσχιδής προσωπικότητα με έντονη δραστηριότητα ο γιατρός ορθοπεδικός Γιώργος Δρόσος ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει στα κοινά είτε ως Αυτοδιοικητικός είτε ως αθλητικός παράγων. Ο κ. Δρόσος συνδυάζει την ιατρική επιστήμη με την κοινωνική προσφορά.

Το συμμάζεμα των οικονομικών φαίνεται ότι θα είναι από τα δυνατά χαρτιά του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη στην προεκλογική περίοδο. Η οικονομική πορεία του Δήμου είναι θετική κάτι που αναγνωρίζεται από πολλούς έξω από το Δήμο. Ήδη αποπληρώθηκαν όλες οι ανάγκες των παλιών έργων.

Αν και στην αντιπολίτευση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιάτσιος δείχνει ιδιαίτερα δραστήριος και ασχολείται με τα προβλήματα του Νομού μας. Ταυτόχρονα έντονη είναι η παρουσία του σε εκδηλώσεις και συναντήσεις κάτι που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τα κοινά.

Μεγάλη είναι η χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση στους Δήμους Δεσκάτης και Γρεβενών μέσα από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Θετικά είδε την εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου που έχει υποβάλει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Γρεβενών, ώστε να προωθηθεί το έργο που αφορά 500 μικρά παιδιά και όλη την τοπική κοινωνία. Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και θα διαθέσει 1,5 εκ. ευρώ και στη συνέχεια όσα χρειαστούν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη.

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Θεοδώρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελου Σημανδράκου και του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη. Παρόντες οι Θεόδωρος Θεόδωρου Ματθαίος Αδάμος, Γεώργιος Δρόσος Κώστας Καναβός και τα επιτελεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου και Αντιπεριφέρειας.

Αεικίνητος αποδεικνύεται ο Τιμολέων Κοψαχείλης που καθημερινά συνομιλεί με κόσμο για το προβλήματα που τον απασχολούν τυνχάνοντας ιδιαίτερης αποδοχής.

Αυξάνεται καθημερινά η επισκεψιμότητα στα χωριά του ορεινού όγκου και αναμένεται να κορυφωθεί στη γιορτή της Παναγίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του e-Grevena ετοιμάζεται μια δυναμική κίνηση νέων κυρίως ανθρώπων που θα κάνει τη διαφορά στις Δημοτικές εκλογές στα Γρεβενά.

e-Grevena Portal