529 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Μονοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πόλη μας. Στα πλαίσια αυτή της επίσκεψης συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο κ Δαβίδ, με το Δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη καθώς και με άλλα κομματικά στελέχη. Η επίσκεψη δείχνει τη σημασία που έχει για αυτόν και το κόμμα του η μονοεδρική του Νομού μας. Ας το καταλάβουν κάποτε οι πολιτευτές του τόπου μας, όπου και όταν χρειαστεί, να αξιοποιήσουν το ενδιαφέρον των κυβερνώντων έτσι ώστε ο Νομός μας να αντλήσει πολλούς πόρους τους οποίους θα δαπανήσει σε δομές για το καλό και την ευημερία των συμπολιτών μας. Μέσα από αυτή την επίσκεψη ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δείξει ένα οικείο πρόσωπο αφού περπάτησε στους δρόμους των Γρεβενών, είδε κόσμο, βγήκε selfie με παιδάκια και απόλαυσε τον καφέ του σε κεντρική καφετέρια. Iικανοποιημένος αποχώρησε από τη Σαμαρίνα στις 8 το απόγεμα. Προηγήθηκε σύσκεψη κομματικών στελεχών

Εικόνα διάλυσης συνεχίζει να δείχνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ καθώς απέχει πολύ από την καλη οργάνωση του παρελθόντος, χωρίς γραφεία, χωρίς ενεργή παρουσία, χωρίς στελέχη, φαίνεται κάποιοι έχουν αποδεχθεί τη πολιτική τους μοίρα.

Έργα αναβάθμισης της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων πραγματοποίει ο Δήμος Γρεβενών δίνοντας μια πολύ καλη όψη στην πόλη μας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την κατασκευή του πάρκου Μερά και συνεχίζει με μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Σημαντική βοήθεια του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας – τα γνωστά οκτάμηνα –  όπου ο Δήμος επέλεξε να είναι εργατοτεχνίτες και όχι διοικητικοί που γεμίζουν τα γραφεία. Ακούραστος εργάτης του Δήμου ο Βασίλης Τσεπίδης ο οποίος δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες συντήρησης των υποδομών.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι ετοιμασίες για τους μαθητές έχουν αρχίσει, ενώ τα βιβλιοπωλεία πανέτοιμα τους περιμένουν.  Στην πόλη των Γρεβενών οι βιβλιοπώλες υποστηρίζουν ότι ο σχολικός εξοπλισμός θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα αφού οι τιμές είναι ίδιες ή και πιο χαμηλές από πέρσι.

Καμία ανοχή στους λαθροθήρες. Στο πόδι βρίσκονται οι κυνηγοί από τη Δευτέρα με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Στον κυνηγετικό σύλλογο Γρεβενών η προσέλευση των ενδιαφερομένων να εκδώσουν κυνηγετική άδεια είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο η φετινή χρονιά αναμένεται αν είναι καλύτερη από πέρσι και η ευχή του είναι η κυνηγετική περίοδος να κυλήσει ομαλά και χωρίς ατυχήματα και κρούσματα λαθροθηρίας χωρίς ανοχή σε αυτά.

Ξαφνικά από προχθές το απόγεμα γέμισε η πόλη των Γρεβενών από νέους φοιτητές, παρέα με τους γονείς τους, με κάποιο μεσίτη ή γνωστό να ψάχνουν εναγωνίως οικονομικό διαμέρισμα για τις σπουδές τους. Κάθε χρόνο οι ίδιες εικόνες, οι ίδιες αγωνίες με ένα κόσμο που έρχεται σε επαφή με την πόλη των Γρεβενών, μεταφέρει την κουλτούρα της περιοχής και είναι βέβαιο ότι θα βάλει με αυτό τον τρόπο ένα λιθαράκι και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της πόλης όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

e-Grevena Portal