531 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Η μόνη μέχρι τώρα σοβαρή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια είναι αυτή του Θεόδωρου Καρυπίδη που έχει έτοιμο νέο ψηφοδέλτιο.

Άλλες εποχές άλλα πλήθη για το πρώην ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ). Η επίσκεψη του κλιμακίου του κινήματος στα Γρεβενά με επικεφαλής την Τόνια Αντωνίου και το Βουλευτή κ. Καρρά δε φαίνεται να προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους πολίτες. Έτσι στην ομιλία τους ελάχιστοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην αίθουσα.

Μετακομίζουν το Σαββατοκύριακο τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη του προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θα στείλει στη Θεσσαλονίκη δεκάδες Νεοδημοκράτες των Γρεβενών, ορισμένοι από τους οποίους προαλείφονται για υποψήφιοι βουλευτές.

Άλλα δεδομένα αναμένεται να ισχύσουν φέτος στο θέμα της ξύλευσης για τις ατομικές ανάγκες του χειμώνα. Οι αρμόδια υπηρεσία είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα όρια και τα πλαίσια που ορίζει ο Νόμος.

Ανήμερα της εορτής του, του Αγίου Δημητρίου αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το Δήμο Δεσκάτης, ο Δημήτρης Κορδίλας, ο οποίος σύμφωνα έχει έτοιμο συνδυασμό που απαρτίζεται από νέα άτομα.

Έντονα είναι τα παράπονα των συμπολιτών μας για το ότι δεν υπάρχουν καπάκια σε ορισμένους κάδους, με αποτέλεσμα τώρα με τη ζέστη να υπάρχει έντονη δυσοσμία και τα σκυλιά να βγάζουν έξω τις σακούλες.

Στα θρανία ξανά οι οδηγοί άνω των 74 ετών προκειμένου να ανανεώσουν το δίπλωμα. Το Υπουργείο μεταφορών σωστά βάζει φρένο στους ηλικιωμένους που κυκλοφορούν στους δρόμους και έχουν χάσει τα αντανακλαστικά τους. Άλλωστε και στα Γρεβενά έχουν προκαλέσει πολλά ατυχήματα. Όσοι τώρα είναι πάνω από 80 πρέπει να δίνουν εξετάσεις κάθε 2 χρόνια.

Πρωτοπορεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών. Με μπροστάρη των αξιόλογο επιστήμονα Σάκη Φωλίνα ενέκρινε ακόμα ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά την ευφυή γεωργία. Συγκεκριμένα θα παρακολουθούνται με drones 50.000 στρέμματα σιτηρά και όσπρια στα οποία θα γίνεται μικροσκοπική παρακολούθηση για να δείξουν την πραγματικότητα ώστε να έρχονται εύκολα τα δεδομένα στους γεωργούς. Αυτό θα γίνει  σε συνεργασία με τα Πολυτεχνεία Κοζάνης και Χανίων.

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την ολοκλήρωση του κτιρίου όπου θα μετεγκατασταθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών. Η επίβλεψη θα είναι τη Περιφέρειας, θα περάσει από  εκλεκτικό Συμβούλιο και μετά θα είναι έτοιμο για δημοπράτηση

Μόνο θετικά μπορεί σαν εκφραστείς για το πρόεδρο της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών Γρηγόρη Ευαγγέλου, εργατικός μεθοδικός προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν του συναδέλφους του.

Προχωρούν οι εργασίες στο σιντριβάνι. Θα αποτελέσει ένα κόσμημα και σημείο αναφορά και συνάντησης για τους Γρεβενιώτες.

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με πληροφορίες του e-Grevena γύρω από το πρόσωπο του κ. Καλαμάρα γύρω από μια Δημοτική κίνηση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν εκφράζεται.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα μέλη και αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου στον Ευρωπαίο πρωταθλητή Μίλτο Τεντόγλου που βρέθηκε στο ΔΑΚ όπου προπονήθηκε μαζί με τους μικρούς αθλητές, φωτογραφήθηκε μαζί τους και απάντησε σε ερωτήσεις. Παρών και ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης και πλήθος κόσμου. Με κολακευτικά λόγια εκφράστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου για την τοποθέτηση ταρτάν στο ΔΑΚ.

Τελευταίες πληροφορίες από την «Πειραιώς» αναφέρουν ότι κλείδωσε η υποψηφιότητα του Στρατηγού κ. Δημητρίου Τσακνάκη για τη μονοεδρική των Γρεβενών ο οποίος χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης του Προέδρου.

e-Grevena Portal