564 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των επαγγελματιών εστίασης και των ξενοδοχειακών μονάδων για το φόρο που επιβλήθηκε από το Δήμο με το Νόμο του 1983. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι υπάρχουσες είναι σε καθεστώς διάλυσης. Μιλάμε για 73 επαγγελματίες στη ορεινή περιοχή και όχι μόνο. Μήπως πρέπει να το δει ο Δήμος με διαφορετικά κριτήρια. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε την καταστεί που επικρατεί. Υ.Γ.Έπρεπε όμως και οι επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις οφειλές.

Φαίνεται ότι βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης το σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μια να απαλλαχθεί από το Γιώργο Κασαπίδη που πολλές φορές διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κόμματος και από τη άλλη να κάνει ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Καλές οι κινήσεις της ελίτ της κοινωνίας των Γρεβενών και η αγωνία για τον τόπο τους όμως η δημοκρατία επιβάλει συμμετοχή στα κοινά μέσω της κάλπης και της αξιολόγησης των πολιτών για τον καθένα μας. Από θεωρίες χορτάσαμε, πράξεις θέλουμε.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται τις αγωνίες των κατοίκων και των προέδρων για ίδιο όφελος. Αυτό φάνηκε καθώς το παίζουν συνήγοροι τους επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στη Δημοτική Αρχή. Το θέμα είναι αν ο Δήμος έχει αρμοδιότητα ή όχι.

Καμία μέριμνα, καμία σπουδή από αυτούς που κατέχουν εξουσία στο Νομό μας. Τι έχουν κάνει για τους ανέργους των Γρεβενών τόσο για τους νέους σε ηλικία όσο και αυτούς που  παλεύουν με νύχια και με δόντια να βγουν στη σύνταξη. Τρανό παράδειγμα οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου που δουλεύουν στον ηλεκτρολόγο μηχανικό εργολάβο και έλαβαν το αστρονομικό ποσό των 1200,00 ευρώ έκαστος για 4 μήνες σήμερα βγαίνουν στην ανεργία. Αφού φρόντισαν να πάρουν τα μέγιστα από αυτούς σε σχέση με τη δουλειά τους έτσι ώστε το Νοσοκομείο να  λειτουργεί κανονικά και όλοι να παινεύονται για την καλη οργάνωση και λειτουργία του. Είναι οι εργαζόμενοι που βοήθησαν που μείωσαν το κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης του Νοσοκομείου για το οποίο αυτό βραβεύθηκε πριν ένα χρόνο.

Από μια περιοδεία που κάναμε και συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων διαπιστώσαμε ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η αρωγή του Δήμου σε επίπεδο σχολικών επιτροπών και βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας.

Νέα δεδομένα έχει δημιουργήσει στο χώρο των σούπερ μάρκετ ο ΑΒ Βασιλόπουλος. Η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος αναβάθμισε το χώρο και δίνει νέες επιλογές και ευκαιρίες στους καταναλωτές.

Κοντά στον αδερφό του Κώστα Παλάσκα βρέθηκε ο γνωστός συνδικαλιστής των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, η παρουσία του βέβαια είχε να κάνει και με την υποψηφιότητα του πρώτου για το Δήμο Γρεβενών και τις διεργασίες που γίνονται

Έντονη κινητικότητα του πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη κατά τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ. Ένα γεμάτο τετραήμερο με συμμετοχή στις εκδηλώσεις του κόμματος. Πολλές επαφές και συναντήσεις με συντοπίτες από τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία. Παρών επίσης στις συναντήσεις του προέδρου κ. Μητσοτάκη και στις συνεντεύξεις τύπου. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε την εκτίμηση που τρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα όργανα του κόμματος στο πρόσωπό του.

Στην πόλη μας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Ανδρέας Πάτσης, όπου συναντήθηκε με συνεργάτες του και πολλούς συμπολίτες μας.

e-Grevena Portal