479 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα και στο Νομό μας, και όλα αυτά χάρη στον κ. Καρυπίδη που συμφώνησε με την Κυβέρνηση το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία. Επίσης σημαντική η συμβολή του στην τοπική οικονομία καθώς η έλευση των προσφύγων στον ορεινό όγκο θα φέρει πολλά οικονομικά οφέλη.

Παράπονα και δυσφορία στους κάτοικους της Ροδιάς προκάλεσε η μη στάθμευση του λεωφορείου που εκτελεί το δρομολόγιο Γρεβενά-Ροδιά. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να μην επιβιβαστούν μαθητές στο λεωφορείο.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την ξύλευση στα Γρεβενά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν πρέπει να μιλούν, όπως πολλοί αναφέρουν με τη συμπεριφορά τους και την παράνομη ξύλευση οδήγησαν στις σημερινές αποφάσεις. Πράγματι είναι να απορείς, μένει εκτός αποστολής ο πλέον αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Δασκαλόπουλος ενώ συμμετέχει ένας απλός περιφερειακός σύμβουλος, αλήθεια γιατί τόση απαξίωση;

Γρίφος παραμένει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Γρεβενά και η τύχη του πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη στα Γρεβενά. Θα ακολουθήσει την τύχη του Μαρκογιαννάκη ή έχει πάρει κάποια επιβεβαίωση για αξιοποίηση; Πάντως το ζητούμενο στα Γρεβενά είναι να υπάρχει και η υποψήφια γυναίκα από την περιοχή της Δεσκάτης. Εδώ όλα συγκλίνουν στην οδοντίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών Βασιλική Κατή και πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε η προσέγγιση από τη ΝΔ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο Μουσταφά στη διασταύρωση Καρπερού. Τις εργασίες ανέλαβε ιδιώτης. Με την ολοκλήρωση αναμένεται να αποτελέσει ένα κόσμημα για τους κατοίκους των Χασίων. Άλλη μια σωστή κίνηση από το Δήμαρχο Δημήτρη Καραστέργιο.

Ένα εκατομμύριο ευρώ εξασφαλίστηκε για τη συντήρηση του δρόμου από τη Σμίξη και τη Σαμαρίνα για το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας μετά τη συνάντηση που είχαν ο Βουλευτής κ. Μπγιάλας, ο Δήμαρχος κ. Δασταμάνης και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τριγώνης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο Νο1 τουριστικό προορισμό.

Μεγάλος ντόρος για τα ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο. Από πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι ακίνητα και δάση που ανήκουν στην κυριότητα του Δημοσίου, όπως το οικόπεδο του Δασαρχείου στη Μάνα, το παλιό Νοσοκομείο, το ΚΕΓΕ, η σχολή αστυφυλάκων και το κτίριο της ΕΥΑΓ, αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τύχη τους και αν η ανησυχία όψιμων τιμητών της δημόσιας περιουσίας, θα επιβεβαιωθούν τα golden boys;

Άδειασαν τα ορεινά χωριά, στο μόνο χωριό που υπάρχει ακόμα λίγος κόσμος είναι στη Σαμαρίνα όπου παραμένουν τα μεγάλα τσελιγκάτα.

Κάθε Οκτώβρη τα Γρεβενά κινούνται στους ρυθμούς του παζαριού που προσφέρει για 7 μέρες μία αγορά για κάθε τσέπη. Το παζάρι στα Γρεβενά θα γίνει από 10-16 Οκτωβρίου. Για τους μεγάλους είναι μια ευκαιρία για παζαρέματα, για τους μικρούς μια βόλτα σε πολύβουους δρόμους και το λούνα παρκ, ενώ η ταβέρνες και τα μαγαζιά με το χαλβά Γρεβενών και Φαρσάλων αποτελούν παραδοσιακές στάσεις για ξεκούραση. Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της πόλης που θα προσφέρει στους επισκέπτες ωραίες εικόνες και γεύσεις.

Ο Γρεβενιώτης Γραμματέας αξιολόγησης και επιμόρφωσης στελεχών της ΝΔ Χρίστος Βλαχοκώστας θεωρείται από πολλούς ως η πολιτική επιλογή από τη ΝΔ που μπορεί να στηρίξει μια νέα ελπιδοφόρο προοπτική για τη περιοχή μας.

e-Grevena Portal