894 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Όλο και περισσοτεροι συμπολίτες μας εκφράζονται θετικά για την προοπτική υποψηφιότητας του Χρίστου Βλαχοκώστα για τη μονοεδρική μας. Ο Γρεβενιώτης Γραμματέας της ΝΔ κινείται συνεχώς και εκφράζει όραμα αλλά και συναινετικό λόγο. Μια πολιτική επιλογή που πολλοί λένε ότι μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση στην περιοχή μας.

Βιάστηκαν κάποιοι, ιδίως και η ΠΟΕΔΗΝ για να γράψουν πως το Νοσοκομείο Γρεβενών, είναι μέσα στα ακίνητα που πήγαν στο Υπερταμείο, πρόκειται για το παλιό Νοσοκομείο. Πάντως η προστάσει του κ. Μπγιάλα είναι να παραχωρηθεί το παλιό Νοσοκομείο στο Νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ώστε να γίνουν φοιτητικές εστίες.

Μέχρι το Δεκέμβριο αναμένεται να έχουμε τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και τα Γρεβενά να διεκδικούν 2 σχολές. Μια και ο λόγος για τα ακίνητα της εταιρεία του Δημοσίου αυτά αναμένεται να αξιοποιηθούν και όχι να πωληθούν, όπως η σχολή αστυφυλάκων που πήγε στην Αστυνομία και το ΚΕΓΕ που πήγε στο Δήμο Γρεβενών.

Το πρόγραμμα και τα ονόματα του συνδυασμού του αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Κώστας Παλάσκας ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Γρεβενών. Όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιεί σειρά επαφών και αναμένεται να δούμε τα αποτελέσματα.

Ως μια πολύ καλη περίπτωση ανανέωσης για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ο γνωστός δικηγόρος των Γρεβενών Γιάννης Βήλιος. Ο κ. Βήλιος έχει όλες τις προδιάγραφες όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος για να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια.

Το Σάββατο διεξήχθη συνάντηση των στελεχών του ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Μακεδονία και αποφασίστηκε η στήριξη στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τόλκας, πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέρχεται υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στάση ουδετερότητας κρατάει ο Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Βάιος ανάμεσα στον Δημοσθένη Κουπτσίδης και τον Κώστα Παλάσκα.

Θέμα εντυπώσεων μάλλον είναι από ότι φαίνεται είναι η ανακοίνωση επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα μειονεκτικών και ορεινών κοινοτήτων πρόκειται για ναι απλή γνωμοδοτικού χαρακτήρα μελέτη από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η τελική απόφαση θα είναι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Βουλευτής Γρεβενών δήλωσε «δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στο Νομό Γρεβενών». Πάντως ο κ. Σημανδράκος αναζητά ηρωική έξοδο από τα Γρεβενά για να ενισχύσει το προεκλογικό του προφίλ στις Δημοτικές εκλογές στην Κοζάνη.

Με την έλευση των προσφύγων στα Γρεβενά οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβαίνουν κάθε μέρα στα Γρεβενά και να ψωνίζουν με τα κουπόνια, θα μαγειρεύουν και θα συντηρούνται μονοί του, πέρα από το 1,5 εκ, ευρώ που θα πάρουν τα ξενοδοχεία. Οι πρόσφυγες θα έχουν δίπλα τους τη διεθνή οργάνωση μεταναστών.

Είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στα Δημοτικά κοιμητήρια των Γρεβενών, με τη Δημοτική Αρχή να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης και Διοικητικών Υπηρεσιών ανέλαβε η Σοφία Γκούμα στη Δημοτική Ενότητα Χασίων. Το e-Grevena της εύχεται καλή επιτυχία.

Μόνο θετικά μπορείς να εκφραστείς για τον Πνευμονολόγο Θανάση Πιτένη του .Γ.Ν.Γρεβενών

e-Grevena Portal