976 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα (video)

Ανοιχτή πληγή για τα οικονομικά του Δήμου παραμένουν τα μειωμένα έσοδα από τους λογαριασμούς ύδρευσης κυρίως των ορεινών κοινοτήτων. Το ζήτημα είναι αν κάποιος βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Βαθιά ανάσα για όσους πλησιάζουν στη σύνταξη είναι το επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας άνω των 55, αν τελικά το υλοποιήσει ο Δήμος Γρεβενών.

Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Γρεβενών εδώ και 2 χρόνια είναι ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Τεντόγλου με μεγάλη προσφορά στο κόμμα και γενικά στην Κοινωνία. Τελευταία εκλέχθηκε μέλος στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι ότι και εκεί η θητεία του θα είναι γόνιμη προς όφελος του κλάδου των αρτοποιών στον οποίο ανήκει.

Παρών θα δηλώσει στις επερχόμενες εκλογές των Αστυνομικών όποτε αυτές και αν γίνουν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών Γρηγόρης Ευαγγέλου, ο οποίος κατά γενική ομολογία είχε μια επιτυχία μέχρι στιγμής θητεία με συνεχείς και καίριες συνδικαλιστικές δράσεις.

Σε καθημερινή δράση δίνει το δικό του αγώνα προκειμένου να επιλύσει προβλήματα συνδημοτών ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής Πρόνοιας Κώστας Νικολακόπουλος, όπως πηγές μας αναφέρουν εργάζεται νυχθημερόν και δίνει λύσεις σε οποία προβλήματα ανακύπτουν.

Το όνομα του γνωστού και διακεκριμένου επιστήμονα γιατρού Δημήτρη Φασέκη που ακούστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη διεκδίκηση του Δήμου Γρεβενών δείχνει ότι παραμένει στο προσκήνιο έχοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι δεν έχει διαψεφτεί. Αντίθετα κύκλοι που υποστηρίζουν τον κ. Φασέκη τονίζουν ότι το ενδιαφέρον είναι ισχυρό.

Στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε επέστρεψε ο Απόστολος Τζουβάρας ο οποίος δείχνει ότι ξεπέρασε τις όποιες διαφωνίες είχε με τον κ. Δασταμάνη και συνεχίζει στο πλευρό του.

Ζυμώσεις παρατηρούνται και στο Δήμο Δεσκάτης ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών όποτε αυτές διεξαχθούν. Ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Κορδίλα για τη διεκδίκηση του Δήμου Δεσκάτης, έστω και αν αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο.

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Απόστολος Τσένης και σύμφωνα με πληροφορίες του e-Grevena Portal,  οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο, είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της οδού Πειραιώς.

Ξεκίνησε την Τρίτη 10 Οκτώβρη το παζάρι των Γρεβενών. Ήδη αναμένεται κοσμοσυρροή και αυξημένη προσέλευση του κόσμου στους  χώρους της εμποροπανήγυρης ακόμη και τις βραδινές ώρες. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μιλούν για ένα σχετικά καλό καιρό με βραδινή φθινοπωρινή ψύχρα. Πάντως οι εκθέτες – έμποροι που έχουν έρθει στο παζάρι δείχνουν αισιόδοξοι ελπίζοντας τελικά ότι ο καιρός θα σταθεί σύμμαχος χωρίς φθινοπωρινές μπόρες.

Έτοιμο είναι  το γλυπτό που θα κοσμήσει το σιντριβάνι στην πλατεία Αιμιλιανού. Πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα φιλοτεχνημένο από τον συμπατριώτη μας, καλλιτέχνη, Γιάννη Παπατζήκα.

Κώστας Μάρκου

 

e-Grevena Portal