539 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ασκούνται πιέσεις στον κ. Σημανδράκο ώστε να παραιτηθεί, διότι μπαίνει το ερώτημα: «θα κάνει προεκλογικό αγώνα στην Κοζάνη και θα είναι Αντιπεριφερειάρχης στα Γρεβενά;»

Παρά τις αντίθετες φωνές ορισμένων η παρουσία των προσφύγων στα Γρεβενά  αναμένεται να τονώσει την τοπική αγορά κάτι που φάνηκε άμεσα.

Ιδιαίτερη μέριμνα για το Νομό Γρεβενών δείχνει ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ο οποίος ουκ ολίγες φορές ασχολήθηκε προσωπικά με προβλήματα του Νομού και έδωσε λύσεις.

Υπογράφηκε προχτές η χρηματοδότηση η 1,5 εκ ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρυπίδης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου  μέσω ΕΣΠΑ μετά από πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γρεβενών.

Παρά τις αντιδράσεις σε Κοζάνη και Τρίκαλα η απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα εστίασης φαίνεται να κερδίζει πόντους. Ίσως θα πρέπει λοιπόν να σκεφτούν κάτι αντίστοιχο και στο Δήμο Γρεβενών.

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι τα κουρεία και τα νυχάδικα που έχουν ανοίξει στην πόλη μας μάλλον συναγωνίζονται τις καφετέριες. Μιλάμε στην ουσία για εκτόνωση της φτώχειας, όταν ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πάρει  ακίνητα και αυτοκίνητα το ρίχνει στον καλλωπισμό. Με 5 ευρώ φτιάχνεις νύχια, με 8 ευρώ φτιάχνεις μαλλί και αισθάνεσαι κάπως καλύτερα. Με 2,5 ευρώ πίνεις καφέ στο κέντρο περνώντας μερικές ώρες χαλάρωσης και έτσι ξεχνάς τη μαύρη μοίρα σου και την αφραγκία σου.

Το ποσό των 250.000,00 έλαβε ο Δήμος Γρεβενών για αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση των αγροτικών δικτύων ενώ επίσης ο Δήμος έχει προγραμματίσει έργα 400.000,00 ευρώ για τον ίδιο σκοπό με χρήματα της Περιφέρειας δίνοντας τέλος στην αγωνία αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σε χρόνο ρεκόρ έγινε η αποκομιδή σκουπιδιών στο παζάρι ενώ παλαιότερα διαρκούσε 8-10 μέρες.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του Μητροπολίτη στη Δεξιά του Κυρίου κατά την δοξολογία για την απελευθέρωση των Γρεβενών.

Επιτυχία σημείωσε η εμποροπανήγυρη. Να απονείμουμε τα εύσημα στους υπαλλήλους του Δήμου που δούλεψαν αλλά πρέπει να εξεταστεί τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις στην αρχή του παζαριού.

Ξέρετε τι κατάλαβα τώρα μου έλεγε ένα φίλος μου που ήταν στο νοσοκομείο; «Αν ο ασθενής πεθάνει τον σκότωσε ο γιατρός, αν γίνει καλά τον έσωσε η Παναγία.»

Ακούγεται έντονα ότι ο Λευτέρης Τζιόλας θα διεκδικήσει το Δήμο Γρεβενών στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κόσμος διερωτάται «Μετά από 15 χρόνια απουσίας θυμήθηκε και πάλι τα Γρεβενά;» Είναι ένα αναπάντητο ερώτημα.

Οργώνει στην κυριολεξία το Δήμο μας ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Παλάσκας και τα χωριά που επισκέπτεται τον υποδέχονται με θέρμη και μεγάλη εκτίμηση.

Απόλυτα δικαιωμένος με τις δικαστικές διαμάχες ο πρώην Δήμαρχος και πρώην Νομάρχης Δημοσθένης Κουπτσίδης. Πάντως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως θα περάσει και στην αντεπίθεση.

e-Grevena Portal