450 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Το νότιο τμήμα της Ε65, Λαμία – Ξυνιάδα θα αρχίσει άμεσα να κατασκευάζεται, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το Τμήμα Τρίκαλα-Γρεβενά και για τον κόμβο που θα δημιουργηθεί στο Κηπουρειό.

Οι πρώτες πιστοποιήσεις αυτοφυών συλλεκτών μανιταριών αναμένεται να δοθούν στις αρχές του επόμενου μήνα μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων και εξετάσεων των ατόμων που επελέγησαν για τη δράση αυτή. Τα εύσημα ανήκουν στο Επιμελητήριο και στη Περιφερειακή Ενότητα που χρηματοδότησε τη δράση.

Έργο που δε φαίνεται θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τακτοποίηση των οικονομικών από τη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης έδωσε βάρος αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο ζήτημα γνωρίζοντας ότι δε θα είναι ένα έργο βιτρίνας αλλά κάτι ουσιαστικό που θα βοηθήσει την πορεία του Δήμου τα επόμενα χρόνια. Παρά την οικονομική κρίση το πρόσημο είναι θετικό. Πολλές οφειλές ξεπληρώθηκαν, έγινε νοικοκύρεμα καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν δράσεις ουσίας και όχι εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Σε αναμονή βρίσκονται οι φερόμενοι ω υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στα Γρεβενά παρότι κανείς δε γνωρίζει το χρόνο των εκλογών. Όλοι θεωρούν ότι αυτό θα γίνει σύντομα παίρνοντας θέση μάχης για την τελική επιλογή.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρόταση συζήτησης από το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο με θέμα την αξιοποίηση της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων. Προκαλεί ερωτηματικά ο χρόνος αυτής καθώς το κτίριο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Όπως πληροφορηθήκαμε αυτή την περίοδο είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά από εκεί θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αρχές Δεκεμβρίου. Θα είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας και μεγάλη επιτυχία της ΕΑΥ Γρεβενών που κέρδισε το στοίχημα όσο και των τοπικών αρχόντων που έδωσαν λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη (3,5 εκ. ευρώ) και το έργο θα δώσει άλλη πνοή, θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και θα παράσχει ένα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας στα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Τα ε;yσημα πρέπει να απονείμουμε στην σημαντική δουλειά και αποτελεσματικότητα της τοπικής αστυνομίας περιστατικά κατά της ιδιοκτησίας αλλά και κατά των ιδίων των συμπολιτών μας. Άλλωστε ο Νομός μας παραμένει με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας.

Την ενεργοποίηση των τοπικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ περιμένουν οι ψηφοφόροι του κόμματος, θεωρώντας ότι θα πρέπει να ενταθούν οι δράσεις και οι ενέργειες με δεδομένη τη φθορά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαιωμένος επιστρέφει στα κοινά ο Δημοσθένης Κουπτσίδης. Χτες ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά και τις τελευταίες αποφάσεις αθώωσής του από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Κουπτσίδης ούτως ή άλλως είχε φροντίσει να παραμένει στο προσκήνιο.

Ομαδα στο Facebook με όνομα «ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΟΥΤΣΟΥ» δημιούργησε ο πρώην Δήμαρχος και πρόσθεσε εκατοντάδες Γρεβενιώτες ώστε να τον στηρίξουν στην υποψηφιότητα του ως Δημοτικού Συμβούλου με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Παπαδόπουλο.

 

e-Grevena Portal