639 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Εντείνει τις προσπάθειες ο Βουλευτής Χρήστος Μπγιάλας ώστε να ενταχθούν περισσότεροι αγρότες της περιοχής μας στα βιολογικά προϊόντα με βάση φυσικά το νέο καθεστώς.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους υποψηφίους για τη μονοεδρική των Γρεβενών. Πάντως τα μηνύματα από την Αθήνα είναι πως θα στραφεί προς τη δεξαμενή άφθαρτων υποψηφίων. Στο ίσο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Ήδη αναζητά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν φθαρεί, ανάμεσα τους ο Χρήστος Βάιος, ένα όνομα που παίζει δυνατά.

Σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια βρίσκεται το νοσοκομείο Γρεβενών, επανδρωμένο από γιατρούς και νοσηλευτές. Αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έγινε από το κ. Μπγιάλα και τους τοπικούς φορείς. Τα κενά είναι ελάχιστα και σίγουρα η εικόνα του νοσοκομείου είναι καλύτερη από άλλες εποχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα μέσω του e-Grevena.com ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του ο Γιώργος Δασταμάνης. Η εμπειρία αυτής της 5ετιας ωθεί το Δήμαρχο να εμπλουτίσει και να ενισχύσει την υποψηφιότητα με αρκετά νέα πρόσωπα. Όπως τονίζουν κύκλοι που βρίσκονται κοντά στο Δήμαρχο, στόχος είναι το ψηφοδέλτιο να περιλαμβάνει άφθαρτα πρόσωπα, με σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές δράσεις. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με ορισμένους από αυτούς.

Την εικόνα του Στρατοπέδου των Γρεβενών κατάφερε να αλλάξει ο Διοικητής – Αντισυνταγματάρχης Λεωνίδας Πανάγος. Κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας του έχει καταφέρει να προχωρήσει σε σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική υποδομή κάνοντας καλύτερη τη διαβίωση στρατιωτών και αξιωματικών.

Σημαντικό ρόλο επιτελούν στον ΟΑΕΔ Γρεβενών τα στελέχη του Οργανισμού. Προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους ανέργους της περιοχής.

Μπορεί κάποτε να τοποθετήθηκαν στα πλαίσια του καλλωπισμού οι γλάστρες στη γέφυρα της Καλαμπάκας αλλά από τότε έχει ξεχαστεί η συντήρηση τους όλα αυτά τα χρόνια κανείς δε φρόντισε για αυτό.

Παρά τη συντήρηση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι το κολυμβητήριο συνεχίζει να παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένει κλειστή η μικρή πισίνα και δε λειτουργεί ο λέβητας.

Διαβάζουμε «φρένο στην  υλοτόμηση δασών του Δήμου Ελασσόνας επιχείρησε και έβαλε η Διεύθυνση Δασών Λάρισας». Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε όλη τη Ελλάδα και όχι μόνο στα Γρεβενά. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μόνα χωριά που δήλωσαν ότι δε χρειάζονται ξύλα είναι η Πηγαδίτσα, Κρανιά και Τρίκωμο και Κηπουρειό.

Ενώ στην αρχή είχε δηλώσει πως θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος τελικά δήλωσε αδυναμία. Πρόκειται για το γιατρό Νίκο Μασμανίδη.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να διεξαχθεί ο 2ο διαγωνισμός προμήθειας υλικών – ανάμεσά τους και 80 κλίνες- για τη φοιτητική εστία καθώς ο πρώτος κρίθηκε άγονος.

Θα φτάσει μέσα Νοεμβρίου και θα έχουμε την καλύτερη εξοικονόμηση ενεργείας για τα νοικοκυριά. Με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να είναι ανω των 10 βαθμών ενώ στις 12/11 θα δείξει 12 βαθμοί και τα μεσημέρια 19 και 20.

Εντυπωσιασμένοι μένουν οι επισκέπτες από το σιντριβάνι που πραγματικά αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας. Τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή, στον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και στον Αρχιτέκτονα.

e-Grevena Portal