601 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Από τους πλέον δραστήριους βουλευτές την τελευταία 20ετία είναι ο νυν βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας. Σε καθημερινή βάση ασχολείται με διάφορα προβλήματα ώστε να βελτιωθούν οι δομές και να καλυτερεύσει η διαβίωση των συμπολιτών μας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τόσο και απλοί πολίτες που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα όσο και άλλοι που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για τον πλέον δραστήριο βουλευτή ο οποίος όχι μόνο αγωνίζεται αλλά φέρνει και αποτελέσματα.

Για ακόμη μια φορά ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας δείχνει την αγάπη του για το Νομό μας αφού ενεργώντας γρήγορα και αποτελεσματικά κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση 1,265 εκ. ευρώ για την κατασκευή του δρόμου Σπήλαιο-Πορτίτσας-Γρεβενά. Το σημαντικό είναι ότι κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό σε καιρούς που δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτό και μόνο προδίδει τη μεγάλη αξία της κατασκευής αυτού του έργου.

Σύμφωνα με κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργούν παράγοντες του τόπου μας διαφαίνεται ότι η διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου θα είναι μια δύσκολη υπόθεση διότι όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ότι ως διεκδικητής προστέθηκε και ο ικανότατος Κώστας Παλάσκας του οποίου τα ποσοστά φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αναταράξεις στου λοιπούς διεκδικητές.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ο Γρεβενιώτης Πανεπιστημιακός Γιάννης Δρόσος που κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών. Τέσσερα χρόνια μετά τα αποτελέσματα είναι ορατά καθώς μια σειρά έργων κατασκευάστηκαν και ολοκληρώθηκαν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τοποθέτηση ταρτάν στο ΔΑΚ, αλλαγή πλαστικού τάπητα στο γήπεδο τένις, ολοκλήρωση γηπέδου Κιβωτού, παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο, ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και πολλά άλλα.

Για την επίσημη διακήρυξη του συνδυασμού του ετοιμάζεται ο Δημήτρης Κορδίλας στο Δήμο Δεσκάτης. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει κοντά στα Χριστούγεννα όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και ένα τμήμα του ψηφοδελτίου.

Συνεχίζονται οι διεργασίες για μια δημοτική κίνηση νέων και άφθαρτων ανθρώπων που κινούνται στον προοδευτικό χώρο και πιθανόν αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί και από το ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχαν σήμερα ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο Χρήστος Μπγιάλας και ο Παναγιώτης Τζιοβάρας όπου υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το νέο κτίριο της Αστυνομίας. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η δημοπράτηση.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι 2 πρυτάνεις Πανεπιστήμιου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο Δημοτικό Συμβούλιο που οποία έγινε και με την προτροπή του κ. Μπγιάλα. Εδώ φαίνεται ότι εισακούγεται η αγωνία των φορέων και των κατοίκων των Γρεβενών για το ποια Πανεπιστημιακά Τμήματα που θα έρθουν στα Γρεβενά. Στα θετικά που υπάρχουν για το νομό μας είναι και οι φοιτητικές εστίες που έχουν κατασκευαστεί στη Μαθητική Εστία. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες ώστε το Παλιό νοσοκομείο που σήμερα είναι στο Υπερταμείο να πάει στο Πανεπιστήμιο και να γίνουν κι εκεί επιπλέον φοιτητικές εστίες.

Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται να έχουμε θετικές εξελίξεις καθώς θα έχουμε δημοπράτηση για τις εργατικές κατοικίες Κυρακαλής, το ποσό που έχει εγκριθεί είναι 7,68 εκατομμύρια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες στα Γρεβενά από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Δρ. Χρίστου Βλαχοκώστα.

Κλείδωσε η υποψηφιότητα του γεωπόνου του ΑΣ Γρεβενών Σάκη Φωλίνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Σε επικοινωνία μας μαζί του,  ο ίδιος, ούτε το διέψευσε ούτε το επιβεβαίωσε.

e-Grevena Portal