484 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Η χιονόπτωση του περασμένου Σαββατοκύριακου δεν έπιασε στον ύπνο την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και φυσικά τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Τριγώνη. Η επέμβαση ήταν άμεση και δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα. Χιόνι μπορεί να έριξε, παγωνιά όμως δεν υπήρξε κι έτσι αποφύγαμε πεσίματα και σπασίματα. Αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν καταγγελίες και αγωγές όπως πέρσι από καλοθελητές. Μιας και μιλάμε για χειμώνα δυστυχώς είναι στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,2 ευρώ/λίτρο καθιστώντας το είδος πολυτελείας. Θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα από την Κυβέρνηση με μείωση του φόρου για τους Νομούς όπως τα Γρεβενά.

Από τα μέρη μας περνούσε ο γνωστός ηγούμενος Εφραίμ του Βατοπεδίου. Υποχρεώθηκε όμως σε αναγκαστική στάση μετά το τροχαίο που είχε στην Εγνατία, όμως το καλό αμάξι που είχε τον βοήθησε να αποφύγει τα χειρότερα. Δεν ακολουθούν το παράδειγμα άλλων πόλεων με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους όπως Νοσοκομείο, Δημαρχείο. Η κατάσταση παραμένει τραγική και πρέπει ορισμένοι φορείς να εφαρμόσουν επιτέλους το Νόμο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ξεκίνησε επαφές σε Γρεβενά και Κοζάνη κάνοντας διερευνητικές προτάσεις σε άτομα που έχουν περάσει από την τοπική αυτοδιοίκηση (Κατερίνα Πέτρου, Χρήστος Βάιος). Από την άλλη πλευρά ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης φαίνεται ότι μετά και την υποψηφιότητά Σημανδράκου που έχει το μυαλό του στην Κοζάνη έχει πάρει επάνω του την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη σύμβαση που υπογράφτηκε στην Αθήνα για το Αστυνομικό μέγαρο Γρεβενών βρέθηκε ο ίδιος χωρίς να γνωρίζει ο κ. Σημανδράκος.

Νέα δεδομένα έφερε το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στα Γρεβενά, έχοντας συμπληρώσει 6 μήνες λειτουργίας. Οι επιλογές είναι περισσότερες για τους κατοίκους των Γρεβενών. Πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρείτε από τις καλύτερες στη Ελλάδα.

Χριστουγεννιάτικο χρώμα αποκτούν σιγά σιγά τα Γρεβενά καθώς ο Δήμος ετοιμάζεται για το διάκοσμο της πόλης. Στόχος είναι να δοθεί ένα διαφορετικό γιορτινό χρώμα που θα αλλάξει τη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών.

Επιτυχείς οι μετεωρολογικές προγνώσεις. Οι βροχούλες και τα χιόνια εμφανίστηκαν ακριβώς στη ώρα τους αι στα Γρεβενά. Τις απόλαυσαν όσοι αγρότες είχαν μεριμνήσει για να σπείρουν τα σιτηρά τους, έστω και στεγνά. Ευεργετικά  συμπεριφέρθηκε ο ουρανός…και καλό φύτρωμα.

Στην πόλη μας βρέθηκαν προχτές στελέχη του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον βουλευτή κ.Τσελέπη και συζήτησαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τοπικά στελέχη.

13-15 Δεκεμβρίου θα γίνει το 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Εκεί μεταξύ άλλων θα συμμετέχει ως πρώτος εκλεγμένος σύνεδρος από την περιοχή μας ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Γρεβενών Βαγγέλης Χαριζόπουλος. Πολλοί λένε ότι αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη της ΝΔ στην περιοχή μας και συνιστά ένα κεφάλαιο για την περιοχή μας μελλοντικά. Επίσης η ετήσια εκδήλωση της ΝΔ στα Γρεβενά θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου με ομιλητή τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Εξιχνιάστηκαν από τη Ασφάλεια Γρεβενών στην πόλη των Γρεβενών κλοπές αλλά και 5 διαρρήξεις Ιερών Ναών. Δράστες, 57χρονος ημεδαπός και 42χρονος αλλοδαπός αντίστοιχα. Η τοπική Αστυνομία μεθοδικά και αθόρυβα κρατά χαμηλά τους δείκτες εγκληματικότητας.

e-Grevena Portal