587 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γ. Δασταμάνης όσο και ο Αντιδήμαρχος Χ. Τριγώνης. Τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί συνάδελφοι του εξέφρασαν τις διαφωνίες σε σχέσης με τον Κλεισθένη και τα παρατράγουδα που μπορεί να προκαλέσει. Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, στο οποίο ήταν και ομιλητής.

Καλή η επιστολή του κτηνοτρόφου αλλά μάλλον ξέχασε εκείνη τη μέρα ότι απασχολούσε νόμιμα αλλοδαπό χωρίς να τον έχει δηλώσει όμως στην Αστυνομία. Παρόλα αυτά διεξάγεται ΕΔΕ από την πλευρά της Αστυνομίας Γρεβενών για το αν αληθεύουν τα όσα κατήγγειλε ο κτηνοτρόφος. Όμως υπάρχουν και παράπονα από μετακινουμένους κτηνοτρόφους όταν φτάνουν στη Δεσκάτη ότι οι αστυνομικοί δεν συμπεριφέρθηκαν και τόσο κόσμια, άλλωστε αυτά τα μονοπάτια χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες από τους μετακινούμενους και πρέπει να τους σέβονται.

Εκτός μειονεκτικών περιοχών έμειναν τα χωριά Αγ. Γεώργιος, Κληματάκι, Αηδόνια και Ελεύθερο Α΄και Β΄. Το παράδοξο είναι ότι είναι πάνω από 800μ. υψόμετρο, την ίδια ώρα που χωριά της Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς είναι εντός. Σε ότι αφορά τον Αγ. Γεώργιο η Υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου φαίνεται ότι είναι προβληματισμένη.

Την ερχόμενη εβδομάδα 12 Δεκέμβρη ο κ. Σημανδράκος θα παρουσιάσει το συνδυασμό του για το Δήμο Κοζάνης. Του ευχόμαστε καλή τύχη αλλά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ώστε να κάνει ανενόχλητος την προεκλογική του εκστρατεία.

Αλλάζουν τα δεδομένα στις δημοτικές εκλογές γιατί πλέον οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναζητήσουν περισσότερους υποψήφιους συμβούλους. Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης θα απαιτηθεί ο αριθμός των συμβούλων που εκλέγουν + τουλάχιστον 50%,

Η πληθώρα υποψηφίων προκαλεί και τις ανάλογες παρερμηνείες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Λευτέρη Χατζηγεωργίου που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος με τον Κουπτσίδη σε δημοσίευμα. Ο Ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι έχει ταχθεί με τον κ. Παλάσκα.

Η εφαρμογή του Νόμου από το Διοικητή του ΑΤ Δεσκάτης δε φαίνεται να αρέσει. Κάποιοι έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να τον απομακρύνουν διότι θέλει να εφαρμόσει τον Αντικαπνιστικό Νόμο.

Στο κάδρο των υποψηφίων για το Δήμο Γρεβενών μπαίνει και ο Ιορδάνης Καραϊορδανίδης (Jordan).

Ένα καλό στέλεχος της Δνσης Δασών Γρεβενών αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης. Ο νυν Δντης Σπύρος Βλάχος αποχωρεί έχοντας προσφέρει πολύτιμο έργο και βάζοντας σε ένα δύσκολο χώρο την προσωπική του σφραγίδα.

Λύθηκε το πρόβλημα με την αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Ήδη από Δευτέρα ανέλαβε καθήκοντα και 2ος και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και 3ος. Αυτά σύμφωνα με το Δκτή κ. Αλεξιάδη.

Μπήκε ο Δεκέμβρης στολίστηκε η πόλη και το άρωμα των Χριστουγέννων πλανάται στη πόλη. Πιο πλούσιος και εορταστικός φέτος ο εορταστικός διάκοσμος που μπήκε στους κεντρικούς δρόμους και τις συνοικίες. Όμορφη, μαγική και λαμπερή εικόνα στον εμπορικό κόσμο που παρά το τσουχτερό κρύο ελπίζει να ζεσταθεί.

Στον ΑΝΤ1 εμφανίστηκε σήμερα ο Χρήστος Μπγιάλας εκθέτοντας τις Κυβερνητικέ θέσεις.

e-Grevena Portal