1050 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Παρά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευοίωνες προβλέψεις του κ. Τσίπρα περί ανάπτυξης και προσδοκιών επενδύσεων στη χώρα μας, κάτι που όπως αναμένεται θα επιδιώξει στο τελευταίο ταξίδι του στην Αμερική, η πραγματικότητά είναι εντελώς διαφορετική στη χώρα μας.

Βιώνουμε όλοι μας έναν εργασιακό μεσαίωνα, είμαστε όλοι θεατές και βλέπουμε να χάνονται κατακτήσεις πολλών ετών, ελπίζουμε κάποια στιγμή η Κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση.

Καθημερινά όποιος διέρχεται από την επαρχιακή οδό Γρεβενών – Καλαμπάκας διαπιστώνει ότι πλησίον του οδοστρώματος και αμέσως μετά  τη γέφυρα είναι τοποθετημένη από παρελθόντα έτη, μια διαφημιστική πινακίδα, η οποία είναι ικανή να αποσπάσει την προσοχή στους οδηγούς κατά παράβαση πάντα του κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος ορίζει στα πόσα μέτρα από το οδόστρωμα θα πρέπει να τοποθετούνται διαφημιστικές πινακίδες. Δε θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι πολλοί πολίτες αυτής τη χώρας έχουν χάσει τη ζωή του λόγω της απόσπασης προσοχής από διαφημιστικές πινακίδες.

Σ’ όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Νομό Γρεβενών αναφέρθηκε ο Βουλευτής μας Χρήστος Μπγιάλας στη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με τον Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο παρουσία ενός πολυπληθούς ακροατηρίου. Ο κ. Μπγιάλας ήταν κατατοπιστικός σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες και έχουν να κάνουν με την άνοδο του βιοτικού επίπεδου.

Γοήτευσε με τη ρητορική του ομιλία τους παρευρισκόμενους φίλους του, ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Πρόεδρος της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες μας θα βρεθεί στην πόλη μας ο πρώην υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ και θα καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Ελάχιστοι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών βρέθηκαν προχτές  στην Κυρακαλή κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Πετρόπουλου. Δείγμα αδιαφορίας ή έχουν κουραστεί από τις υποσχέσεις των πολιτικών; Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν οι  κατοικίες και να παραδοθούν στους δικαιούχους, άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 2003 και βαδίζουμε στο τέλος του 2017.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους του Νομού μας καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για απότομη μείωση της τιμής του πρόβειου γάλακτος. Οι τιμές που ανακοινώνονται αυτές τις μέρες είναι 0,10 Ευρώ/λίτρο κάτω σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τιμές που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το κόστος διαβίωσης  των κτηνοτρόφων και των  οικογενειών τους.

Στην Ισλανδία βρίσκονται ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Τριγώνης και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ματεντζίδης στα πλαίσια του προγράμματος του ΕΟΧ μέσω του οποίου υλοποιήθηκαν οι ενεργειακές παρεμβάσεις στα κτίρια του Δήμου Γρεβενών και της Αντιπεριφέρειας. Συγκεκριμένα την περασμένη Άνοιξη πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

Κτίριο ΕΠΑΛ: Τοποθέτηση γεωθερμίας και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ενεργειακών λαμπτήρων.

Μαθητική Εστία: Τοποθέτηση ηλιοθερμικών και φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Κολυμβητήριο και κλειστό Γυμναστήριο: Τοποθέτηση ηλιοθερμικών και φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Κτίριο Αντιπεριφέρειας: Τοποθέτηση ηλιοθερμικών συστημάτων, φωτοβολταϊκών Συστημάτων και αγορά ενεργειακών ποδηλάτων,

Μαζί τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Σημανδράκος και οι Μπάλλας Στέλιος και Τζουβάρας Αποστόλης.

Διαπρέπει στον Τομέα της Ιατρικής ο συμπατριώτης μας, γιατρός Καρδιολόγος, Γιάννης Νασιάδης, ο οποίος ασκεί το λειτούργημα στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα ακόμα διακριμένος επιστήμονας που κοσμεί τον ιατρικό χώρο και κάνει περήφανους τους συμπατριώτες μας.

Όλο και μικραίνουν οι μέρες, το σκοτάδι φεύγει αργότερα το πρωί, καταφθάνει νωρίς το βράδι, οι φωτεινές ώρες λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα δεν είναι ακόμα όμως τόσο ενοχλητικό, αντέχει η καλοκαιρία και η καλή διάθεση μαζί της.

e-Grevena Portal