1111 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Στα δύσκολα καθήκοντα της Αντιδημαρχίας Οικονομικών φαίνεται να ανταπεξέρχεται με επιτυχία ο Ματθαίος Αδάμος. Σε μια δύσκολη εποχή για τους Δήμους κρατά με σύνεση και πυγμή το ταμείο του Δήμου φροντίζοντας να μην ξεφύγουν τα οικονομικά.

Ένα δείγμα της αποτυχίας της χώρας μας να ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες είναι και η μη εφαρμογή του κανονισμού του καπνίσματος στους Δημόσιους χώρους. Ειδικότερα η απαγόρευση στα καταστήματα φαίνεται να έχει πάει περίπατο και να εφαρμόζεται από ελάχιστους.

Μάστιγα αποτελεί η παράνομη ξύλευση η οποία όπως φαίνεται δύσκολα αντιμετωπίζεται. Τόσο τα Δασαρχεία όσο και οι Δήμοι προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση και επηρεάζεται από τη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε.

Από τη Βουλή στο στίβο των επιχειρήσεων ο πρώην βουλευτής του Νομού μας Χρήστος Φώλιας αφού ανέλαβε να αναστήσει καπνοβιομηχανία στο Κιλκίς. Ο κ. Φώλιας εξέφρασε την αγωνία για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο κλάδος του καπνού εμφανίζει σημάδια συρρίκνωσης.

Καλοκαιρινή περίοδο θύμισε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ο ορεινός όγκος. Η παρατεταμένη καλοκαιρία επέτρεψε σε πολύ κόσμο να τον επισκεφθεί και συγκεκριμένα την ιστορική Σαμαρίνα. Δεκάδες Σαμαριναίοι και επισκέπτες βρέθηκαν εκεί απολαμβάνοντας ήλιο και καθαρό αέρα.

Τι κι αν ασχολείται με τα κοινά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρήστος Τριγώνης, δεν ξεχνά τις μεγάλες του αγάπες και δη την ενασχόληση του με το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών. Στις εκλογές που διεξήχθησαν προ ημερών για την ΠΟΑΣΥ επανεξελέγη για ακόμη μια φορά ως εκπρόσωπος των αστυνομικών αφού οι συνάδελφοι του τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Πρόσφατα με απόφαση του ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης έδωσε το χρίσμα του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο συντοπίτη μας Αντώνη Δασκαλόπουλο ο οποίος από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του έδειξε ότι δεν αρκέστηκε στα τυπικά καθήκοντα του αλλά μέσα από τη δουλειά του θα παράξει έργο που θα επιδιώξει να κάνει τη διαφορά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Από τι πρώτες κιόλας μέρες άρχισε τις επαφές με διάφορους φορείς ενώ στην πόλη μας είχε συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους ώστε να τους παράσχει οποία βοήθεια του ζητήσουν.

Στον Τύρναβο βρέθηκε ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης ο οποίος είχε συνάντηση με Αυτοδιοικητικούς κι άλλους πολίτες του νομού Γρεβενών που το χειμώνα είναι κάτοικοι του Νομού Λάρισας. Στην ομήγυρη ο πρώην Αντιδήμαρχος Γρεβενών και πρώην κοινοτάρχης Σμίξης Γιάννης Νασίκας, ο Πρώην κοινοτάρχης Σαμαρίνας Γιώργος Λιούπας  ο νυν Προέδρος της Αβδέλλας Γιάννης Γκάνας, η πρόεδρος των Σμιξιωτών Μαρία Γίτση και άλλοι φίλοι.

Κύριο θέμα συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν τη μονοεδρική περιφέρεια των Γρεβενών καθώς και η πρόταση από πολλούς Γρεβενιώτες ο Ανδρέας Πάτσης να είναι υποψήφιος Βουλευτής Γρεβενών με τη ΝΔ. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες  θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Παράταξης δε κάνει όμως δηλώσεις επί του θέματος αφού για το σοβαρό αυτό θέμα τον πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκλογή προέδρου και ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών θα διεξαχθούν την τελευταία Κυριακή του Νοέμβριου. Υποψήφιος για την προεδρεία θα είναι ο νυν προεδρος Χρήστος Παπαϊωάννου και υποψήφιοι Σύμβουλοι οι Μπαζάκα Κωνσταντίνα, Γιώργος Νταγκούμας, Κώστας Παπανικολάου και Αχιλλέας Στεργιούλας.

Κόρη του παλιού τερματοφύλακα του Πυρσού Γιάννη Γουγουτσά είναι η δασκάλα Ιφιγένεια Γουγουτσά που ξεσήκωσε με την εντυπωσιακή εμφάνισή της όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Ναύπλιο την 28η Oκτωβρίου.

e-Grevena Portal