1157 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Όλα δείχνουν ότι μετά την άκρως επιτυχημένη σταδιοδρομία στην Ελληνική Αστυνομία ο συντοπίτης μας Στρατηγός Δημήτρης Τσακνάκης θα μπει στο στίβο της πολιτικής. Είναι ένας άνθρωπος που μάχεται και το παρελθόν δείχνει ότι βγαίνει πάντα νικητής.

Για πολλοστή χρονιά εκδίδεται η εφημερίδα «Ελιμεία» από επιτροπή κατοίκων του Αγίου Γεωργίου. Όλα αυτά τα χρόνια έχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία και αρκετοί συμπολίτες μας ενημερώνονται από το μέσο αυτό για διάφορα γεγονότα, συμβάντα και δραστηριότητες.

Από δημοσιογραφικές πληροφορίες ενημερωνόμαστε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ήδη  ερώτηση στη Βουλή για την αλλαγή του Νόμου Παρασκευόπουλου. Ενας Νόμος «έκτρωμα» που έδωσε τη δυνατότητα στην πλειονότητα των εγκληματιών και δη των βαρυποινιτών να αποφυλακιστούν και όπως φάνηκε στο πέρασμα του χρόνου διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα.

Το ενδιαφέρον της ΕΡΤ προκάλεσε το πρόσφατο ταξίδι των Αυτοδιοικητικών του Νομού μας στην Ισλανδία. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης παραχώρησε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μητρούσια, όπου αναφέρθηκε στο σκοπό του ταξιδιού και στα αποτελέσματα των συναντήσεων.

Σε πλήρη ετοιμότητα προσωπικό και πίστες ενόψει της χειμερινής περιόδου. Αισιοδοξούν για λευκή χρονιά στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Οι φαν των χειμερινών σπορ αναμένουν με ανυπομονησία την πρώτη πυκνή χιονόπτωση ώστε να ξεκινήσει με το δεξί η φετινή χρονιά. Οι αρμόδιοι του Χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας φαίνεται να αισιοδοξούν καθώς οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στα ορεινά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρσι το χιόνι στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ευνόησε τα χιονοδρομικά Κέντρα Βασιλίτσας, Πηλίου και Καλαβρύτων που έκαναν «χρυσές δουλείες» ενώ τα υπόλοιπα υπολειτουργήσαν.

Μια αξιέπαινη προσπάθεια από το Δήμο Τρικάλων ο οποίος καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές, σε ανακοίνωση αναφέρει «Συνεκτιμώντας ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη μας αποτελούν ένα έντονο και βασικό στοιχείο που συμβάλει καθοριστικά τόσο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, όσο και της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής γενικότερα, ενώ παράλληλα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας και του Νομού μας». Εμείς περιμένουμε ανάλογη πρωτοβουλία από τη Δημοτική Αρχή των Γρεβενών.

Με τα ζητήματα του επιμελητηρίου εμφανίζεται αποφασισμένος να ασχοληθεί ο γνωστός επιχειρηματίας Πάνος Γιώτας. Ο κ. Γιώτας με επιτυχημένη πορεία στον επιστημονικό και επιχειρηματικό κλάδο αναμένεται να τεθεί επικεφαλής σε συνδυασμό που θα κατέλθει στις εκλογές για τη νέα Διοίκηση.

e-Grevena Portal