584 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Με την έλευση του σχεδίου «Καλλικράτης» στο Νομό Γρεβενών έγιναν 2 Δήμοι. Ο Δήμος Γρεβενών έχει 105 χωριά στην αρμοδιότητα του, παρόλα αυτά τα καταφέρνει θαυμάσια. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι πολλά από αυτά έχουν ελάχιστους κατοίκους το χειμώνα ενώ το καλοκαίρι έχουν πάρα πολλούς επισκέπτες με τη Δημοτική Αρχή να δηλώνει παρούσα.

Συχνά πυκνά ακούμε παράπονα από τους συμπολίτες μας για τα αδέσποτα. Με σεβασμό και στη ζωή των αδέσποτων ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να βρει λύσει η οποία κάνει ότι προβλέπεται από τη Νομοθεσία. Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους τη μεγαλύτερη ευθύνη δεν την έχουν οι κατά τόπους Δημοτικές Αρχές αλλά αυτοί που τα εγκαταλείπουν. Οι Δημοτικές Αρχές καλούνται στη συνέχεια να σώσουν την κατάσταση.

Διαπρέπει στον επιστημονικό εκπαιδευτικό χώρο ο Γρεβενιώτης Χρήστος Βλαχοκώστας. Ο κ. Βλαχοκώστας είναι Διδάκτωρ – Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελεί πολύτιμη μονάδα για τα Γρεβενά.

Πολλά μπράβο αξίζουν στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Παντελή Αλεξιάδη διότι αποδεικνύει μέσα από την ευχαριστήρια επιστολή που εξέδωσε για το Δημήτρη Παπαϊωάννου και για τη χορηγία που έκανε στο Νοσοκομείο ότι αναγνωρίζει αυτούς που βοηθούν στο μετρό των δυνατοτήτων ώστε αυτό να λειτουργήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας. Ο δε Δημήτρης Παπαϊωάννου αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αγάπη του για τον τόπο του. Παλαιότερα υπήρξε χορηγός ιατρικού εξοπλισμού στο Γ.Ν.Γρεβενών.

Στην κούρσα για τη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου μπαίνει από νωρίς ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Νούτσος. Ο κ. Νούτσος εμφανίστηκε μετρά από καιρό στο προσκήνιο με μια τοποθέτηση που σίγουρα ανοίγει τη συζήτηση για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για το Δήμο Γρεβενών.

Στα Γρεβενά και στο χωριό του τα Αηδόνια βρέθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας δείχνοντας έτσι την αγάπη του για το τόπο του, είχε την ευκαιρία να βρεθεί με συγχωριανούς του ακούγοντας τα προβλήματα τους και συζητώντας τι πολίτικες εξελίξεις.

Στη Σαμαρίνα λόγω του Δεκαπενταύγουστου βρέθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος  συναντήθηκε στους Φιλιππαίους με τον Προέδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκο Παλάσκα όπου συζήτησαν για την αδικαιολόγητη μείωση της τιμής του αιγοπρόβιου γάλακτος. Ο κ. Χαρακόπουλος καυτηρίασε την Κυβέρνηση ως θεατή και τροχονόμο που παρακολουθεί άπραγη την εξέλιξη αυτή.

Με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία 5 θέσεις έχουν χαθεί στο Γ.Ν.Γρεβενών που εργαζονταν στην ηλεκτρομηχανολογική συντήρηση, ελπίζουμε κάποια στιγμή να προκύψει κάποιο ενδιαφέρον από το Βουλευτή κ. Μπγιάλα και την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονα παράπονα δεχτήκαμε από συμπολίτες μας δικαιούχους εργατικών κατοικιών για το τι μέλλει γενέσθαι με την απόδοση των κατοικιών στους δικαιούχους. Το λόγο έχει η Πολιτεία και ειδικά ο Βουλευτής τους Νομού κ. Μπγιάλας.

Κώστας Μάρκου

 

e-Grevena Portal