1765 Views

Πάνω από 10 οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι Δήμαρχοι Γρεβενών – Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα το e-Grevena έχει αποδείξει πως λειτουργεί σε σχέση με την ανεξαρτησία, την πολυφωνία, την ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Εμείς ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική στα καθήκοντα που απορρέουν από τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων. Δεν ασκούμε πολιτική και δεν παίζουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι και έτσι αδέσμευτα και ελεύθερα θα συνεχίσουμε.

Τελικά αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Δώρο Ζωής» από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι στο Πολοιτιστικό Κέντρο για τους πυροπαθείς.

Δυο βραβεύσεις θα γίνουν στο 2ο Συνέδριο των Απανταχού Γρεβενιωτών. Η πρώτη είναι αυτή του Αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου και η 2η του Πατέρα Γερβάσιου, του αποκαλούμενου Αγίου των φυλακών.

Επιπλέον 1 εκατ. Ευρώ διασφάλισε μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για την ανάπλαση της  13ης Οκτωβρίου φτάνοντας τον προϋπολογισμό του έργου στα 2 εκατ. Ευρώ., ένα έργο πνοής για το Δήμο Γρεβενών που ζήτησε και πέτυχε την επιπλέον χρηματοδότηση.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Δεκάδες είναι τα πρόσωπα που δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές διαψεύδοντας ότι ο κόσμος δε θέλει να ασχοληθεί με τη πολιτική.

Στιγμές ξεκούρασης στην ιδιαίτερη πατρίδα του απολαμβάνει ο Γρεβενιώτης Διοικητής των ΕΚΑΜ Χρήστος Κοτλίδας. Άφησε για λίγο την Αθήνα για να βρεθεί κοντά στους γονείς του και στους φίλους του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Για ακόμα μια φορά τις ημέρες του 15Αύγουστου θα βρεθεί  στο χωριό του στα Αηδόνια ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας που δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του την οποία επισκέπτεται με την πρώτη ευκαιρία.

Σε αντίθεση με τις Δημοτικά, ηρεμία δείχνει να επικρατεί στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών. Για την ώρα ο Περιφερειάρχης  κ. Θόδωρος Καρυπίδης δείχνει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ξεδιπλώνοντας τις ηγετικές του ικανότητες ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά Δήμους και Νοσοκομεία της Περιφέρειας με επιπλέον χρηματοδότηση.

Ενδιαφέρον για τη θέση του Περιφερειάρχη έχει δείξει ο καρδιοχειρουργός και μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχης του κ Καρυπίδη κ. Παντελής Αργυριάδης ο οποίος αναζητά χρίσμα και έχει επαφές με συνεργάτες του σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Βολιδοσκοπείτε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Γρεβενών Δημήτρης Κωδουνάς και ο αιρετός εκπαιδευτικός Δημήτρης Καραγιάννης ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί με τα θέματα της Περιφέρειας εκπροσωπώντας τη Δεσκάτη.

Ιδιαίτερη δυσαρέσκεια επικρατεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος αιμοδοσίας από τις προχθεσινές απαράδεκτες επιθέσεις της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών εις βάρος τους. Επίσης αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επίθεση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Ζάβορδας στο Βουλευτή του Νομού Χρήστο Μπγιάλα. Ίσως οι ιερείς πρέπει γενικά να επανεξετάσουν το ρόλο τους.

Την πρόθεση του να ασχοληθεί με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  του δήλωσε στο e-Grevena ο Σάκης Φωλίνας, ο οποίος δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του την κατάλληλη στιγμή και όχι πρόωρα όπως έκαναν άλλοι.

e-Grevena Portal