Παρών στο Βελιγράδι ο Χρίστος Βλαχοκώστας σε Διεθνές Υπουργικό Συνέδριο που οργάνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

Παρών στο Βελιγράδι ο Χρίστος Βλαχοκώστας σε Διεθνές Υπουργικό Συνέδριο που οργάνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

Στο Βελιγράδι για το Υπουργικό Συνέδριο «Καινοτόμες Λύσεις της Ρύπανσης στη Νότια και Νοτιανατολική Ευρώπη» συμμετείχε ο Γρεβενιώτης Αν. Γραμματέας Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Χρίστος Βλαχοκώστας.

Το συνέδριο οργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ – UN Environment) και την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Xωροταξίας της Ιταλίας. Οι εργασίες του συνεδρίου κράτησαν 2 μέρες, 4 και 5 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν Υπουργοί, Αν. Υπουργοί, Γεν. Γραμματείς, αξιωματούχοι του UNEP (United Nations Environmental Programm) και εκπρόσωποι κρατών και οργανώσεων της Νότιας και Νοτιανατολικής Ευρώπης και παρουσίασαν εθνικές στρατηγικές προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ υπήρξε δέσμευση σε ένα κείμενο 17 σημείων σχετικό με την καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Μαζί με τον «δικό μας» Χρίστο Βλαχοκώστα, ο οικοδεσπότης Υπουργός Περιβαλλοντικής Προστασίας της Σερβίας κ. Goran Trivan και η πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Andjelka Mihajlov στο παλάτι της Σερβίας.

Επίσης συζητήθηκαν εθνικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της ρύπανσης μέσω της βιώσιμης διαχείρισης πόρων, ενώ έμφαση δόθηκε στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας ως όχημα για δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από το τρίγωνο Επιστήμη – Πολιτική – Κοινωνία, αλλά και για το ρόλο που μπορεί να παίξει ο ιδιωτικός τομέας στην προώθηση λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια συζητήθηκε και ο ρόλος των τοπικών αρμόδιων φορέων και των Δήμων στην προστασία του περιβάλλοντος παρόντος και του Δήμαρχου του Βελιγραδίου κ Zoran Radojičić.

Στο συνέδριο ο Δρ. Βλαχοκώστας βρέθηκε ως ένας εκ των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος, του μεγαλύτερου δικτύου οργανώσεων πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη, περιβαλλοντική δικαιοσύνη και συμμετοχική δημοκρατία και του ECOCITY μίας εκ των μεγαλύτερων οργανώσεων για το περιβάλλον στη χώρας. Στην τοποθέτηση του ο τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν από τις κυβερνήσεις σύγχρονα εργαλεία ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης «έξυπνων» πολιτών στο πλαίσιο των «έξυπνων» πόλεων.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Η Συμμετοχή αυτή σε ένα τόσο σοβαρό διεθνές συνέδριο του συμπολίτη μας κ.Βλαχοκώστα μας γεμίζει χαρά,υπερηφάνεια αλλά συνάμα και προσδοκίες για την απόφαση του να θέσει τον εαυτό του. στην διάθεση της ΝΔ για την διεκδίκηση της μονοεδρικής των Γρεβενών που θέλει να υπηρετήσει με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του αλλα περισσότερο με το ήθος και τον χαρακτήρα του για τα οποία όσοι τον γνώρισαν από κοντά εκφράζονται με τα ποιό κολακευτικά λόγια.

Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από την εμπιστοσύνη που του έδειξε και του δείχνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης να του αναθέσει ένα πολύ σοβαρό και καίριο πόστο στο κόμμα, αυτό του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού σε θέματα Αξιολόγησης & Επιμόρφωσης Στελεχών.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184