ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χώρα μας ηγέτιδα δύναμη  και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων
 
Η Μεγάλη Πρέσπα, εκτός από το σημείο συνάντησης τριών κρατών, είναι από την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 το σύμβολο της συνεργασίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Η ελληνική εξωτερική πολιτική κατάφερε να στηριχθεί σε ότι πιο θετικό υπήρχε στη βάση της διαπραγμάτευσης του 2008, εμπλουτίζοντας την με  επιπλέον θετικά στοιχεία, πάντα με γνώμονα την ιστορική αλήθεια και το σεβασμό των δυο λαών.
Με αυτή τη συμφωνία, επιτυγχάνονται πολύ περισσότερα από τον στόχο της «εθνικής γραμμής», και αυτά αφορούν:
-Τη «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό»  με ισχύ της έναντι όλων (erga omnes).
-Την εξαφάνιση κάθε είδους αλυτρωτισμού.
-Την αναθεώρηση του συντάγματος της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή παραδοχή εκ μέρους των γειτόνων μας, ότι η ιστορία τους δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας.
-Την αναγνώριση της σλαβικής καταγωγής και της αντίστοιχης ιστορικής παράδοσης του λαού της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή διαβεβαίωση περί του απαραβίαστου των συνόρων.
-Τη ρητή παραδοχή της ανυπαρξίας μειονοτικού ζητήματος.
-Την κατοχύρωση του δικαιώματός μας για επικύρωση της συμφωνίας, αφού ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις των γειτόνων μας.
Η χώρα μας με αυτή τη συμφωνία παίρνει πίσω την ιστορία της και αναδεικνύεται ηγέτιδα δύναμη  και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Όμως, ενώ όλος ο κόσμος χαιρετίζει την συμφωνία χαρακτηρίζοντας την θρίαμβο της διπλωματίας, στην χώρα μας η υποκρισία περισσεύει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει άλλα στη χώρα και άλλα στο εξωτερικό. Ακόμη να μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ  εάν και εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση. Θα ακυρώσει την συμφωνία;
Σήμερα οι δυνάμεις της αντίδρασης και  στις δύο χώρες, έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων, την πατριδοκαπηλία,  την αλλοίωση της ιστορίας και τον  άκρατο λαϊκισμό. ΝΔ και VMRO, όχι μόνο αγνοούν τις ιστορικές ευθύνες τους για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους επιδίδονται σε διχαστικές πρακτικές.
Στη χώρα μας στελέχη της ΝΔ χέρι-χέρι με μέλη της ΧΑ προσπαθούν να αναβιώσουν τις εποχές του παρακράτους στοχοποιώντας πολιτειακούς παράγοντες, πολίτες, στελέχη και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας εγκληματικά σε πράξεις βίας.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε την στάση αρκετών Δημάρχων της ΔΜ που χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, έχουν πειθαρχήσει στο σχέδιο της διαίρεσης του ελληνικού λαού, υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή, μετατρέποντας τους Δήμους σε παραρτήματα της ΝΔ, όπως και τη στάση της τοπικής εκκλησίας που φαίνεται ότι νοστάλγησε άλλες εποχές. Ακόμα αντηχεί στην περιοχή μας ο ήχος της καμπάνας που προσκαλούσε τον κοινωνικό μεσαίωνα για να αμαυρώσει τις μεγάλες κινηματογραφικές δημιουργίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη της ΔΜ, να απομονώσει τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές που  διχάζουν την κοινωνία και βάλουν ευθέως τη Δημοκρατία.
Κανείς δεν μπορεί να πισωγυρίσει τη χώρα στο παρελθόν και τον κοινωνικό μεσαίωνα, ειδικά σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το μέλλον της.
Παραλάβαμε μία χώρα με τη θηλιά της επιτροπείας στο λαιμό, σε διεθνή απομόνωση, κατεστραμμένη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με διαλυμένο το κοινωνικό κράτος, βουτηγμένη στον βούρκο της διαφθοράς και μέσα στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η χώρα, κερδίζει την διεθνή της αναγνώριση, βγαίνει από τα μνημόνια και προχωρά στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
 
ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184