ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εμείς οι αναπληρωτές – συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που ως και 16 χρόνια διασχίζουμε απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούμε για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουμε, δεν το βάζουμε κάτω!

Μέσα από τα σωματεία μας, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΕΛΜΕ, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, παλεύουμε για να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

Χιλιάδες συνάδελφοι τα τελευταία 3-4 χρόνια οδηγήθηκαν στην απόλυση, αφού υπάρχει και ανακατανομή ανάμεσα στις ειδικότητες και ανάμεσα στη Γενική και την Ειδική Αγωγή. Οι εξελίξεις που θα έρθουν θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπληρωτών, πρακτικά χιλιάδες συνάδελφοι θα πεταχτούν στο δρόμο. Οι δηλώσεις του Υπουργείου από την αρχή της χρονιάς είναι προκλητικές (δηλώσεις Γαβρόγλου «δε θα πάρουμε κανέναν αναπληρωτή αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι χρειάζεται»), ενώ ακόμα υπάρχουν ακάλυπτα κενά.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, αναπλήρωση-ωρομισθία, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα, υποβάθμιση διδακτικών αντικειμένων, παραπέρα υποβάθμιση προσχολικής και ειδικής αγωγής, Λύκειο-φροντιστήριο, προσπάθεια επιβολής 30ωρου κ.ά…) οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείο που δουλεύει με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, τσακίζει τους μαθητές μας και μας καταδικάζει στη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση!

Διεκδικούμε αταλάντευτα τα δικαιώματά μας, είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι το 2018, με τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν λόγω της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς, οι οικογένειές μας και οι μαθητές μας και να εργαστούμε σε καλύτερες συνθήκες ως πραγματικοί παιδαγωγοί και όχι ως γυρολόγοι!

Διεκδικούμε:

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο – μόνιμο διορισμό όλων των συμβασιούχων συναδέλφων που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων (τα τουλάχιστον 25.000 κενά).
  • Εδώ και τώρα εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.
  • Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τις άδειες των μόνιμων συναδέλφων.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΕ.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
  • Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
  • Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.

ΓΡΕΒΕΝΑ,2 ΜΑΡΤΗ 2018