1373 Views

Στα Γρεβενά ο Παύλος Πολάκης – Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Σε έξαρση και στα Γρεβενά η εξάρτηση από το τζόγο. Μουντιάλ οι περισσότεροι το περίμεναν πως και πως για τα γκολ το θέαμα και τις συγκινήσεις, Υπάρχουν και αυτού που το περίμεναν για τζογάρισμα. Μια διοργάνωση δεκάδες ματς χιλιάδες αγωνιστικά λεπτά εκατοντάδες χιλιάδες ευκαιρίες για ποντάρισμα. Σχεδόν όλοι τους παλιότερα έπαιρναν άλλους μισθούς και ζούσαν με άνεση , τώρα μέσα από το τζόγο, προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, παίζουν χάνουν, ξαναπαίζουν και ξαναχάνουν.

Στο έπακρο αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες για τους νεφροπαθείς η λειτουργία της σύγχρονης μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Γρεβενών. Πρόκειται για μια δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου που θα εξυπηρετεί τους νεφροπαθείς της Δυτικής Μακεδονίας, Τα εγκαίνεια θα συνδυαστούν με την παρουσία του Υπουργού Παύλου Πολάκη που παντα κάτι  έχει να πει.

Η συγκρότηση της Νομαρχιακής του Κινήματος Αλλαγής δεν επιφύλαξε εκπλήξεις καθώς λίγο πολύ γνωστά είναι τα ονόματα που τη συγκροτούν. Παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η ανανέωση που περίμεναν όλοι δεν ήταν η αναμενομένη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Μπόγκια η οποία είναι κάτι παραπάνω από δραστήρια στο σύλλογο ελπίδα ανιδιοτελής η προσφορά που ουσιαστικά δείχνει πως θα πρέπει να λειτουργούν όλοι.

Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου ημέρα 14 ωρών και 48 λεπτών να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη και μετά θα αρχίσουν μα μικραίνουν ώσπου να εξισωθούν με τη νύχτα.

 

Καθυστερεί η παρέμβαση που απαιτείται στην περιοχή της πόλη των Γρεβενών από τη ΔΕΥΑΓ ώστε να σταματησει η δυσοσμία που παρατηρείτε τις τελευταίες μέρες αν και στο Δημο γνωρίζουν το πρόβλημα, αυτό  δεν έχει λυθεί οριστικά.

Μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος Ελλάδας-Αλβανίας που συμμετέχει και ο Δήμος Γρεβενών Αναμένεται να δρομολογηθεί το αρχαιολογικό και λαογραφικό  μουσείο Γρεβενών. Ήδη ο Μύλος Μπουσίου αναμένεται να λειτουργήσει ως αρχαιολογικό μουσείο, αλλά το ζητούμενο είναι να εκδοθεί η άδεια.

Πέρασαν ήδη 23 χρόνια και τώρα έρχεται η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με μια σύμβαση που έχει κάνει να δει ποιοι είναι οι δικαιούχοι στο νέο οικισμό στα Πατώματα. Τα πράγματα είναι απλά. Δικαιούχοι είναι αυτοί που είναι αναγνωρισμένοι από το ΤΑΣ, όλοι όσοι έχουν οικόπεδα σπίτια στα χωριά Καλαμίτσι Μεσόλακκο και Καλόχι. Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι η πρώτη φάση αφορά μόνο 180 οικόπεδα τα υπόλοιπα 180 είναι σε 2η φάση όπου δε γίνεται τίποτα.

Στις 20 Ιουνίου 2018 το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γρεβενών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ διοργάνωσε δίωρο σεμινάριο με τίτλο «Τεχνικές αναζήτησης αναζήτησης εργασίας». Σκοπός στου σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση στην ανάγνωση αγγελιών και εκμάθηση σύνταξής βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής καθώς και η προετοιμασία για  μια πιθανή συνέντευξη. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 25 άτομα.

e-Grevena Portal