Σύλλογος Φίλων Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα: «Σημαντικά βήματα για τη δημιουργία του Αστεροσκοπείου»

Σύλλογος Φίλων Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα: «Σημαντικά βήματα για τη δημιουργία του Αστεροσκοπείου»

Στην φυσική του πλέον έδρα, αυτή στο κτήριο της Τοπικής Κοινότητας του Ζιάκα, στους πρόποδες του Όρλιακα συνεδρίασε για πρώτη φορά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ) Γρεβενών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η πορεία υλοποίησης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα, οι παρεμβάσεις του συλλόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προς την κατεύθυνση αυτή, η διεύρυνση του συλλόγου με νέα μέλη, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση της «Στέγης του Συλλόγου».

Σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης της δημιουργίας του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, που εμπνεύστηκε και έθεσε και «ως στόχο της ζωής του» ο συντοπίτης μας αστροφυσικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συνεργάτης της ΝΑΣΑ, Θανάσης Οικονόμου, υπήρξε ενημέρωση και από τη μελετητική ομάδα για τον τρόπο και το  χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, ώστε αυτό να πάρει «σάρκα και οστά».

Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν πάρα πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να προετοιμαστεί ο πλήρης φάκελος του έργου, που πρόκειται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από τους πολυσχιδείς ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς στόχους που πρόκειται να υπηρετήσει και αυτό να ενταχθεί στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα βγει και η σχετική πρόσκληση για την κατάθεση της ολοκληρωμένης και αναθεωρημένης πλέον πρότασης, στην οποία θα συμπράξουν: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), που είναι ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και ο Δήμος Γρεβενών που θα εμπλακούν στην υλοποίηση της Κατασκευής.

Μάλιστα για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 ο πρύτανης του Α.Π.Θ., Περικλής Μήτκας, ο οποίος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη, όπου συζήτησαν και όλες οι λεπτομέρειες.

Νωρίτερα (13/10/2018) ο κ. Θανάσης Οικονόμου και οι μελετητές συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γρεβενών, ώστε να διευκρινιστεί και η εμπλοκή του Δήμου, στην υλοποίηση του έργου.

Ο Σύλλογος Φίλων του  Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, που ιδρύθηκε με προτροπή του κ. Οικονόμου, με σεβασμό και πίστη στην αξία αυτού του έργου, αλλά και τις αρχές για τις οποίες δημιουργήθηκε, θα συνεχίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του, σε στενή πάντα συνεργασία, τόσο με τους φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση του όσο και με τους μελετητές του έργου.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, μέχρι τον πρώτο μας τελικό στόχο, που είναι η δημιουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, αλλά τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν μας κάνουν περισσότερο αισιόδοξους από κάθε άλλη φορά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος μας καλεί όλες και όλους, που ασπάζονται το όραμα μας αυτό, να έρθουν κοντά μας και να εγγραφούν μέλη, ώστε να μας δώσουν τη δύναμη να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατό τους ελπιδοφόρους στόχους που έχουμε θέσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες, με μήνυμα στο e-mail του συλλόγου: astroorliakas@gmail.com.

Παράλληλα το διάστημα αυτό, μέχρι και το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, που ορίστηκε για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία μας στο Ζιάκα Γρεβενών, θα διερευνήσει τους τρόπους, ώστε η «Στέγη του Συλλόγου» να γίνει το πρώτο σημείο αναφοράς του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα ευχαριστεί ιδιαίτερα: τον πρύτανη του Α.Π.Θ., Περικλή Μήτκα και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη για την εμπιστοσύνη και τη θέρμη, που επέδειξαν, ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια, όπως επίσης το δήμαρχο Γρεβενών, τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και όλο το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών για την ομόφωνή τους απόφαση να παραχωρήσουν το χώρο για τη «Στέγη του Συλλόγου».

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184