Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον ρ/σ «στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη

Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον ρ/σ «στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
 
Αθήνα, 26/06/2018
 
                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον ρ/σ «στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Να καλωσορίσουμε τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Κύριε Εκπρόσωπε, καλό σας μεσημέρι.
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καλό σας μεσημέρι, κύριε Τραπεζιώτη.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Θα ήθελα το σχόλιό σας, γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι ένας βουλευτής λιγότερος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα που αριθμούσε 153 μέχρι και λίγες πριν ώρες, τώρα έχουμε 152. Απειλείται η κυβερνητική πλειοψηφία, κατ΄ αρχήν, για να πάμε και στην ουσία της συζήτησης;
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνον δεν απειλείται, αλλά είναι και απολύτως σταθερή. Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στο δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που να μας ανησυχεί. Ωστόσο, θέλω να κάνω μερικά σχόλια για την παραίτηση του κ. Λαζαρίδη, αλλά και για τα όσα δήλωσε με την επιστολή την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής. Για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν πρόκειται για παραίτηση, αλλά πρόκειται για ανεξαρτητοποίηση από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Θα σας πω, λοιπόν, το εξής: Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες ημέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως, νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από τον κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του, η οποία μάλιστα, εξ όσων ενημερώθηκα, αναφέρεται και στο πρόσωπό μου και σε μια δήλωση που έχει γίνει στην προηγούμενη επίσημη ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται συνταγματικό ζήτημα για την αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Δεν τίθεται ζήτημα πλειοψηφίας 3/5 των βουλευτών. Νομίζω ότι δεν επαρκεί αυτό ως δικαιολογία, δεν επαρκεί ως πολιτικό επιχείρημα, καθώς, όπως γνωρίζετε, η πρόταση του κ. Καμμένου για την αυξημένη πλειοψηφία και των ΑΝΕΛ, έγινε μετά από την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Και πρέπει να σας πω ότι και ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Καμμένος, όποτε έχει προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα, βρίσκονται σε στενότατη επικοινωνία και συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Πάντως, κύριε Τζανακόπουλε, στα χέρια ορισμένων, έτσι να το βάλω και εγώ γενικά, το ζήτημα της συμφωνίας, της συνθήκης των Πρεσπών, αποτέλεσε πολιτικό κεφάλαιο προς επένδυση το τελευταίο διάστημα, πέρα από τις αντιδράσεις των ΑΝΕΛ, που τις ξέραμε αυτές εν πολλοίς από το προηγούμενο διάστημα, πάνω στο ζήτημα, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις. Αναφέρομαι στη Ν.Δ., για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, η οποία επενδύει, έχω την αίσθηση, πάνω σε αυτή την ιστορία, προκειμένου να βγείτε από τη μέση, να τελειώσει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας αίσθηση.
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει ένας πολιτικός σχεδιασμός από τη μεριά της Ν.Δ. Πλήρως ανεύθυνος και απολύτως επικίνδυνος για την εθνική πορεία της χώρας για την έξοδο από το μνημόνιο. Προσπαθεί να προκαλέσει πολιτικά γεγονότα από το 2015 και διαρκώς. Δεν τα έχει καταφέρει, όπως πολλές φορές το έχουμε πει. Η παρένθεση έχει «ξεχειλώσει» και δεν αναμένεται να κλείσει πάρα πολύ σύντομα προς λύπη του κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, νομίζω ότι με τη στάση, την οποία έχει υιοθετήσει όλο το τελευταίο διάστημα, μόνο κακό κάνει και δείχνει πραγματικά και την πολιτική της μικροπρέπεια και την πολιτική της μικρότητα και την αδυναμία της να τοποθετηθεί με όρους σοβαρής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. Αυτά είναι πράγματα, τα οποία τα έχουμε πει. Ωστόσο, να ξέρετε ότι του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να του περάσει καθώς νομίζω ότι έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία του, όταν την ίδια στιγμή που βγαίνει στο εξωτερικό και δεσμεύεται για τη μη ακύρωση της συμφωνίας, εφόσον αυτή προφανώς κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, την άλλη στιγμή έρχεται στην Ελλάδα και το μόνο το οποίο κάνει είναι εμπόριο πατριωτισμού, χωρίς κανένα έρμα και χωρίς κανένα σοβαρό πολιτικό επιχείρημα. Τα είδαμε όλα αυτά και νομίζω ότι ήταν ακριβώς αυτή η στάση, η οποία έστρωσε το χαλί, τόσο στον κ. Μπαρμπαρούση για να κάνει όσα έκανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Αλλά, ακριβώς αυτή η στάση του κ. Μητσοτάκη, είναι και εκείνη που νομιμοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις, περιθωριακές βεβαίως.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Σαν και τη χθεσινή αναφέρεστε;
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Και η χθεσινή, φυσικά, είναι μια από αυτές, οι οποίες, όμως, φαίνεται ότι βεβαίως έχουν ξεπεράσει τα όρια, καθώς ακούγονται πλέον συνθήματα τα οποία βρίσκονται στο όριο του ποινικού νόμου. Όταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες ήταν «στα όπλα, στα όπλα, να πάρουμε τα Σκόπια», νομίζω ότι αυτά τα πράγματα απελευθερώνουν ένα περιθωριακό μεν, αλλά επικίνδυνο δυναμικό και για όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια πολιτική ευθύνη.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Αισθάνεστε ανυπεράσπιστοι την περίοδο αυτή; Και αναφέρομαι στο ζήτημα του Μακεδονικού.
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καθόλου.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Απέναντι στο μιντιακό μπλοκ, το οποίο κάνει και αυτό τη δουλειά του, είναι πολύ συγκεκριμένη τα προηγούμενα χρόνια.
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το μιντιακό μπλοκ λειτουργεί κατ΄ αυτό τον τρόπο, ήδη από το…
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Έχουμε και τα fake news, κύριε Τζανακόπουλε, γι’ αυτό σας ρωτάω.
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, βεβαίως. Αλλά, ακούστε: το μιντιακό μπλοκ συμπεριφέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο ήδη από τον Μάιο του 2012 και μετά. Δεν είναι μια καινούρια πραγματικότητα αυτή, την οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε μάθει και με τα fake news και με τη φαιά προπαγάνδα και με τον απαράδεκτο και διαστρεβλωτικό τρόπο που λειτουργούν η μεγάλη πλειοψηφία, η μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ στη χώρα μας. Και πιστέψτε με ότι αυτό, όχι μόνο δεν αποδυναμώνει την κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως δείχνει το πόσο αυτή η κυβέρνηση έχει αντιπαρατεθεί με κατεστημένα συμφέροντα στη χώρα. Δείχνει το πόσο αυτή η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να βάλει μια τάξη σε ένα πεδίο επιχειρηματικής και εκδοτικής δραστηριότητας, που ήταν απολύτως ασύδοτο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και νομίζω ότι όσο περισσότερο πολεμούν αυτή την κυβέρνηση τα ΜΜΕ, τόσο ισχυρότερη γίνεται.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Κάτι τελευταίο, κύριε Τζανακόπουλε, επειδή ξέρω ότι ο χρόνος σας είναι πολύ πιεσμένος. Η 21η Αυγούστου, για τους φίλους και τις φίλες που μας ακούν, θα είναι πραγματικά ημερομηνία ορόσημο; Δηλαδή, πέρα από το συμβολισμό της και επί της ουσίας, ο κόσμος από εκεί και κάτω θα μπορεί να μετρά το διάστημα για να δει καλύτερες ημέρες μετά από τόσα χρόνια λιτότητας…
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, είμαι απολύτως βέβαιος γι’  αυτό. Το πρώτο ορόσημο ήταν η απόφαση του Eurogroup, η οποία και κατέστησε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πλέον έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα για να απεμπλακούμε από την κατάσταση της μνημονιακής επιτροπείας. Από τις 21 Αυγούστου και μετά, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα. Κανείς, βεβαίως, δεν λέει ότι όλα θα είναι ρόδινα. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, στο σχεδιασμό της, στις προτεραιότητές της, στις ιεραρχήσεις της και αυτό νομίζω ότι θα επηρεάσει καταλυτικά την καθημερινότητα των πολιτών. Πολύ γρήγορα θα δουν, κατά τη γνώμη μου, τις πρώτες αλλαγές στη ζωή τους. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι κάθε ημέρα που θα περνά, να μπορούμε να κλείνουμε και μια πληγή, να μπορούμε να βελτιώνουμε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Νομίζω ότι ακριβώς αυτό σηματοδοτεί η 21η Αυγούστου του 2018, μια ημερομηνία σταθμό, που κλείνει αυτή τη τραγική περίοδο της οκταετίας, της μνημονιακής επιτροπείας.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Δεν μιλάμε για τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή, ουσιαστικά, αυτό που λένε από την αντιπολίτευση.
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι το τέταρτο μνημόνιο; Τι ακριβώς εννοούν όσοι μιλούν για τέταρτο μνημόνιο. Προφανώς, δεν ξέρουν τι είναι το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων, οι οποίες έρχονται ως αντάλλαγμα για εκταμιεύσεις δανείου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει νέα δανειακή σύμβαση, από τη στιγμή που δεν θα έχουμε νέες μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις, αλλά αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση, στη βάση των δικών της προτεραιοτήτων και των δικών της ιεραρχήσεων, θα μπορεί να ασκεί την οικονομική πολιτική και να προχωρά στις δικές της μεταρρυθμίσεις που εκείνη θεωρεί ότι απαιτούνται, η νέα κατάσταση δεν θα έχει καμία σχέση με μνημόνιο, τέταρτο, πέμπτο ή τριακοστό πέμπτο. Αυτοί, οι οποίοι μιλούν για μνημόνιο, ήταν οι ίδιοι, οι οποίοι εισηγούνταν την ανάγκη η χώρα να περάσει σε νέα κατάσταση μνημονιακής επιτροπείας μέσω της προληπτικής γραμμής πίστωσης. Φαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν τους πέρασε και τώρα χάνουν κιόλας το οποιοδήποτε σοβαρό επιχείρημα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μιλούν για μια καθαρή έξοδο της χώρας, χωρίς νέες μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε και για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, δεν υπάρχει μια κατάσταση τέταρτης μνημονιακής περιόδου.
 
ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: Κύριε Τζανακόπουλε, να σας ευχαριστήσω πολύ για την παρουσία σας «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ». Καλό μεσημέρι.
 
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.
 

Σχετικά άρθρα:Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός
barbagiannis

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Πωλείται ή ενοικιάζεται γραφείο 70 τ.μ. πρώην ιατρείο Βασιλόπουλου στη Φαρδυκάμπου στα Γρεβενά. 6976889437

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΠ φραγμένο οικόπεδο 430,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6947 80 80 16

Τηλεφωνήτριες άνω των 25 ετών ζητούνται από εταιρεία καλλυντικών για κλείσιμο ραντεβού, για δωρεάν περιποίηση προσώπου σε κυρίες. Απαραίτητο σταθερό τηλέφωνο. Πολλά κέρδη. Ευέλικτο ωράριο. Συμφέρουσα συνεργασία. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia01@gmail.com

Γυναίκα άνω των 35 ετών ζητείται από εταιρεία καλλυντικών για παρουσίαση καλλυντικών προϊόντων στην πόλη της και στα περίχωρα, με προκαθορισμένα ραντεβού, από την εταιρεία σε κύριες. Απαραίτητο αυτοκίνητο. Συμφέρουσα συνεργασία. Πολλά κέρδη. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia03@gmail.com

Γραφείο γνωριμιών πανελλαδικής εμβέλειας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πλήρη εχεμύθεια, έχει τη δυνατότητα και βρίσκει το(η)ν σύντροφο της ζωής σας που υπάρχει και σας περιμένει οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν σας ενδιαφέρει δείτε μας στα www.skertso.gr www.φλερτ.gr και www.ρομαντζο.com και επικοινωνήστε μαζί μας στο email: gnorimia1@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6987056500