Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

ΣΤΑΗ: Η «Πηνελόπη» σάς επηρέασε εσάς;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι ιδιαίτερα.

ΣΤΑΗ: Το κρύο όχι. Για να δούμε, γιατί υπάρχει… πράγματι δεν υπάρχει κρύο, υπάρχει μεγάλη θερμότητα, για να ξεκινήσουμε από το θέμα της ημέρας, σε ό,τι αφορά τις μαθητικές καταλήψεις και τις πολιτικές αντεγκλήσεις που έφερε αυτή η κατάσταση. Πέστε μου, λοιπόν, κύριε Τζανακόπουλε, θεωρείτε ότι είναι υποκινούμενες αυτές οι καταλήψεις από ακροδεξιά στοιχεία, τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μας δείχνουν ότι είναι πάρα πολλά τα σχολεία, 527, στο σύνολο 3.500 σε όλη τη χώρα, αλλά είναι πάρα πολλά στη Μακεδονία, κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Τα είδαμε τα στοιχεία, τα ξέρετε κι εσείς. Είναι πολλά τα σχολεία τα οποία τελούν υπό καταλήψεις, με κεντρικό άξονα των διαμαρτυριών αυτών των καταλήψεων το θέμα των Σκοπίων, το Μακεδονικό.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε, δεν ξέρω πόσα από τα σχολεία αυτά έχουν καταληφθεί με βάση το συγκεκριμένο ζήτημα και με βάση αυτά τα φασιστικού τύπου συνθήματα ότι, δήθεν η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Αυτό που εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κάνω, είναι να μιλήσω για υποκίνηση των μαθητών, λες και οι πολιτικές συγκρούσεις, οι πολιτικές διαμάχες, οι ιδεολογικές διαμάχες είναι έξω από τη μαθητική ζωή. Λες και κάποιοι άλλοι έρχονται και επιβάλλουν στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίον θα διαμαρτυρηθούν ή τον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργήσουν.

ΣΤΑΗ: Λέτε ότι ήταν υποκινούμενα…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Παρ’ όλα αυτά όμως, εγώ λέω κάτι διαφορετικό: Ότι υπάρχει στο εσωτερικό της μαθητικής κοινότητας ένα αντιδραστικό πολιτικό ρεύμα το οποίο φλερτάρει ανοικτά με την ακροδεξιά και εδώ υπάρχουν και οι συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΣΤΑΗ: Θα τα δούμε αυτά.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Και θα σας πω γιατί. Εγώ δεν λέω ότι κάποιος υποκινεί…

ΣΤΑΗ: Θέλω να κάνουμε μία διευκρίνιση. Λέτε ότι, δεν θέλετε να θεωρήσετε ότι είναι υποκινούμενα όλα αυτά, όμως από τα πλέον επίσημα χείλη, κυβερνητικά, δηλαδή τα χείλη του υπουργού Παιδείας, είχαμε τη χθεσινή δήλωση του κυρίου Γαβρόγλου ο οποίος μιλάει καθαρά για απροκάλυπτες προτροπές σε κινητοποιήσεις, αποφασιστικές δυνάμεις, με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα κ.τ.λ., απεσταλμένους έξω από τα σχολεία. Τι από τα δύο ισχύει, ποια είναι η κυβερνητική άποψη; Αυτό που λέτε εσείς ή αυτό που λέει ο κύριος Γαβρόγλου;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας πω. Μα αυτό που λέει ο κύριος Γαβρόγλου… ο κύριος Γαβρόγλου δεν μιλάει για υποκίνηση. Ο κύριος Γαβρόγλου μιλάει για υπαρκτά πολιτικά…

ΣΤΑΗ: Καθαρά το λέει. Λέει καθαρά: «Φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν σε μαθητές το εθνικιστικό τους δηλητήριο, με μηνύματα στα κινητά, πάνε στα σχολεία τους». Εάν αυτό δεν είναι υποκίνηση, τι είναι;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτρέψτε μου. Αυτό είναι υποκίνηση; Εσείς χρησιμοποιήσατε μία λέξη, αλλά ας μην μείνουμε στη λέξη ότι είναι υποκινούμενο ή δεν είναι υποκινούμενο.

ΣΤΑΗ: Εγώ την χρησιμοποίησα, γιατί έχω αυτή την ενημέρωση.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ μιλάμε για μία υπαρκτή πολιτική σύγκρουση. Για μία υπαρκτή ιδεολογική σύγκρουση, πράγμα το οποίο αφορά τους ίδιους τους μαθητές. Και εγώ λέω ότι αυτή η μάχη θα πρέπει να δοθεί και να δοθεί με όλες τις δυνάμεις που έχει η δημοκρατία για να αντιπαρατεθεί σε αυτό το ακροδεξιό πολιτικό ρεύμα, που φαίνεται ότι έχει αρχίσει και βρίσκει πατήματα και μέσα στον μαθητικό κόσμο. Και εκεί, είναι η πολιτική συζήτηση που πρέπει να γίνει. Το αν είναι ή δεν είναι υποκινούμενες… Δηλαδή, τι θα πει υποκινούμενος; Ότι κάποιος αναγκάζει έναν μαθητή ή τον υποκινεί στο να κάνει καταλήψεις; Αυτό είναι στο επίπεδο της πολιτικής σύγκρουσης, στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που όλοι καταλαβαίνουμε.

ΣΤΑΗ: Αυτό ακριβώς είπε ο υπουργός Παιδείας, χθες.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν λέω αυτό. Δεν χρησιμοποιεί τη λέξη υποκίνηση ο υπουργός Παιδείας.

ΣΤΑΗ: Εντάξει, λέει πολύ χειρότερα πράγματα. Λέει, πως γίνονται αυτά.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Λέει ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δρουν μέσα στο μαθητικό κίνημα…

ΣΤΑΗ: Μιλάει για τη Χρυσή Αυγή καθαρά και χαρακτηρίζει «φασιστικές» όλες αυτές τις δυνάμεις.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: … Και η Χρυσή Αυγή ως φασιστική πολιτική δύναμη, φασιστική δύναμη η οποία δρα στο εσωτερικό του μαθητικού κινήματος. Αλλά εδώ δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε, εάν υποκινείται ή δεν υποκινείται. Είναι να συζητήσουμε τον τρόπο, με τον οποίον θα μπορέσουν οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αντιπαρατεθούν με υπαρκτά ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα που υπάρχουν μεταξύ των μαθητών. Και λέω ότι εδώ, ανοίγει το πραγματικά μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Ποιο είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα; Πως απέκτησαν αυτές οι ιδεολογίες, αυτές οι πρακτικές, ο φασισμός, πως απέκτησε ερείσματα μέσα σε τμήματα του μαθητικού κόσμου; Θα σας πω. Θεωρώ, λοιπόν, ότι έχει νομιμοποιηθεί…

ΣΤΑΗ: Πιστεύετε ότι είναι σοβαρά αυτά τα ερείσματα;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σοβαρά, ξεσοβαρά, είναι…

ΣΤΑΗ: Όχι, έχει σημασία. Άλλο να υπάρχουν πλειοψηφικές καταστάσεις και άλλο να… Θέλω να μου πείτε, γιατί…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι… Προφανώς οι καταστάσεις αυτές…

ΣΤΑΗ: … Τον αριθμό αυτό των καταλήψεων τον αναφέρουμε, γιατί είναι μεγάλος αριθμός, δεν ξέρουμε, εάν αύριο θα μεγαλώσει.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρουμε καταρχάς πόσες απ’ αυτές τις καταλήψεις έχουν αυτόν τον αντιδημοκρατικό, αντιδραστικό, ακροδεξιό, ακόμα και φασιστικό χαρακτήρα. Είναι το πρώτο σχόλιο που θέλω να κάνω. Ανεξαρτήτως του αν είναι….

ΣΤΑΗ: Ε, δεν μπορείτε οπότε να έχετε καθαρή εικόνα.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι φυσικό και δεδομένο ότι το ρεύμα αυτό το πολιτικό για το οποίο συζητάμε, δεν είναι πλειοψηφικό. Είναι ένα μειοψηφικό. Παρ’ όλα αυτά είναι υπαρκτό και ως υπαρκτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε και επιμένω ότι, πρέπει να δούμε τις πολιτικές αιτίες που αυτό το πολιτικό ρεύμα κατάφερε να αποκτήσει έστω και αυτά τα μειοψηφικά ερείσματα.

ΣΤΑΗ: Ωραία, εννοείται.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Διότι τα φασιστικά κινήματα ως μειοψηφικά κινήματα ξεκινούν. Και νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίον έχει γίνει η συζήτηση και από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως από το πολιτικό ρεύμα εκείνο ή από την πολιτική τάση εκείνη που αυτή τη στιγμή έχει την ηγεμονία μέσα στη Νέα Δημοκρατία και μιλώ για το ρεύμα Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη, έχει νομιμοποιήσει τέτοιου είδους ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές, τις οποίες ο δημοκρατικός κόσμος θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει ως αυτές που είναι.

ΣΤΑΗ: Θέλω εδώ να σας ρωτήσω τα εξής, γιατί θέλω να μιλάω λίγο πιο συγκεκριμένα εγώ ως δημοσιογράφος. Βεβαίως και έχουμε αυτά τα ακραία στοιχεία που λέτε. Σήμερα μάλιστα στη Βουλή ακούσαμε τον κ. Κασιδιάρη να στηρίζει και να λέει «ψηλά οι ελληνικές σημαίες σε όλα τα σχολεία» κ.τ.λ., με συνθήματα και αυτά.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Κασιδιάρης είναι φασίστας και εθνικιστής δεν είναι κρυφό, το θέμα είναι τι κάνουν οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις στη βάση του δημοκρατικού τόξου που λέμε.

ΣΤΑΗ: Θέλω να σας ρωτήσω το εξής, επειδή δεν είναι καθόλου σαφές να ξέρει κανείς ποιοι μπορεί να έχουν αυτές τις ιδεολογικές ακραίες φασιστικές αντιλήψεις, όπως λέτε εσείς και ποιοι όχι σε ό,τι αφορά τις μαθητικές  εκπαιδευτικές κοινότητες μιλάω. Γιατί εδώ ο κεντρικός άξονας που γίνονται οι καταλήψεις αυτές είναι το Μακεδονικό, είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ πως μπορεί να διαχωρίσετε αυτόν ο οποίος έχει τελείως διαφορετική άποψη με αυτή την οποία έχετε εσείς ως κυβέρνηση και φέρατε αυτή τη συμφωνία; Αυτό είναι συγκεκριμένο το ερώτημα κύριε Τζανακόπουλε, γιατί αυτός είναι ο άξονας των καταλήψεων. Εσείς πως διαχωρίζετε τον πατριώτη που δεν συμφωνεί με τη δικιά σας συμφωνία κι αυτό φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε,  ότι δεν είναι φασιστικό.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε, όταν τα συνθήματα είναι «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

ΣΤΑΗ: Μα δεν είναι όλα τα συνθήματα έτσι στις μαθητικές κοινότητες.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σας λέω τα συνθήματα τα οποία ακούστηκαν στο σχετικό συλλαλητήριο, σας λέω τα συνθήματα τα οποία έχουν γραφτεί στα πανό συγκεκριμένων καταλήψεων για τις οποίες γίνεται λόγος. Λέω, λοιπόν, ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και γι’ αυτό το λόγο ο δημοκρατικός κόσμος, ο προοδευτικός κόσμος, πρέπει να αντιδράσει και να δημιουργήσει ερείσματα για να μπορέσει να ηττηθεί ο φασισμός και η ακροδεξιά μέσα στα σχολεία. Έχουμε δει ότι οι καθηγητές έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται.

ΣΤΑΗ: Αυτό θέλει μια συνολική συναινετική εθνική αντίληψη, μου λέτε τώρα, έτσι; Αλλά εγώ θέλω να σας θυμίσω…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν όμως από τα χείλη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έγινε λόγος το προηγούμενο διάστημα για προδοτικές συμφωνίες, για ξεπούλημα…

ΣΤΑΗ: Καλά, αυτό δεν είναι επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Τζανακόπουλε.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έγινε όμως από επίσημα χείλη, αν ακούσετε τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν στο Κοινοβούλιο, πραγματικά θα μπερδευόσασταν και θα αναρωτιόσασταν, αν οι ομιλητές ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία ή αν οι ομιλητές ανήκουν στη Χρυσή Αυγή.

ΣΤΑΗ: Κύριε Τζανακόπουλε, ξέρω ότι στα κόμματα υπάρχουν πάντα διαφοροποιήσεις και αυτές τις διαφοροποιήσεις εσείς…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ μιλάω, όμως, για μια ηγεμονική γραμμή η οποία προέκυψε.

ΣΤΑΗ: Η επίσημη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αυτά που μου λέτε, ούτε ηγεμονική.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι δώσαμε την έννοια του έθνους, πράγμα το οποίο είναι ανακριβές, ότι αυτή είναι μία συμφωνία η οποία βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Όλα αυτά όμως κυρία Στάη στην πραγματικότητα…

ΣΤΑΗ: Εγώ ξέρετε τι θέλω να σας θυμίσω; Γιατί ζαλίζονται οι πολίτες. Θέλω να σας θυμίσω…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί ζαλίζονται οι πολίτες, λέω λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία νομιμοποίησε την ακροδεξιά στη χώρα.

ΣΤΑΗ: Θα σας πω γιατί. Γιατί την περίοδο των αγανακτισμένων πάλι υπήρχαν οι θύλακες εκείνοι των ακραίων στοιχείων της Χρυσής Αυγής συγκεκριμένα και είχαμε υποστεί πολλοί από εμάς επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή εκείνη την περίοδο και δημοσιογράφοι κι εγώ προσωπικά, γιατί το τονίζαμε αυτό. Αλλά εκεί σε αυτές τις πλατείες των αγανακτισμένων δεν είχατε διαφοροποιηθεί εσείς τότε ως αντιπολίτευση.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.

ΣΤΑΗ: Δεν κάνω καθόλου λάθος.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι απλώς είχαμε διαφοροποιηθεί, είχε διαφοροποιηθεί και ο χώρος των συγκεντρώσεων. Δηλαδή, κάναμε λόγο μετά το 2011 για την πάνω πλατεία, όπου εκεί πράγματι κυριαρχούσαν αντιδραστικά στοιχεία και για την κάτω πλατεία όπου λειτουργούσε, όπου υπήρχε ένα εντελώς διαφορετικό αμεσοδημοκρατικό, ριζοσπαστικοποιημένο, προοδευτικό κλίμα και η λογική και οι αποστάσεις τις οποίες είχαμε πάρει, όχι απλά αποστάσεις, ανοιχτή σύγκρουση είχαμε με τις αντιδραστικές και τις ακροδεξιές τοποθετήσεις ενός τμήματος εκείνων των κινητοποιήσεων.

ΣΤΑΗ: Εντάξει κύριε Τζανακόπουλε, υπήρχαν πλατείες με διαφοροποίηση και πλατείες με καμία διαφοροποίηση. Τα θυμόμαστε όλοι αυτά, γιατί είναι δύσκολο να γίνουν αυτές οι διαφοροποιήσεις.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μα με συγχωρείτε, δεν είναι καθόλου δύσκολο, δεν είναι καθόλου δύσκολο.

ΣΤΑΗ: Παντού παρεισφρέουν αυτά τα ακραία στοιχεία, κύριε Τζανακόπουλε.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:  Το ζήτημα είναι τι κάθε φορά δίνει τον τόνο σε μια κινητοποίηση.

ΣΤΑΗ: Μάλιστα

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα τον τόνο αυτών των κινητοποιήσεων ή σε μερικές περιπτώσεις τον τόνο δίνει το φασιστικό το ακροδεξιό το εθνικιστικό σύνθημα «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

ΣΤΑΗ: Λοιπόν πάμε…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σ’ αυτό, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου, το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου πρέπει να σταθεί ενάντια.

ΣΤΑΗ: Μάλιστα. Πάμε να δούμε και κάτι άλλο τώρα. Πάμε να δούμε και κάτι άλλο γιατί σ’ αυτό είστε σαφής.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μας οδηγεί κ. Στάη σε επικίνδυνες ατραπούς αυτή η κατάσταση.

ΣΤΑΗ: Αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό είπα ότι χρειάζεται μια εθνική συναινετική γραμμή  σε μια ποικιλία θεμάτων την οποία δεν την βλέπουμε για πολλά χρόνια γι’ αυτό θυμήθηκα  και τις πλατείες.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με ποιό τρόπο ακριβώς  θα έχει κανείς συναινετική γραμμή όταν ο κ. Βορίδης  και ο κ. Γεωργιάδης  χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις. Με ποιο τρόπο θα έχει κανείς  μια συναινετική γραμμή όταν η ΔΑΚΕ της Θεσσαλονίκης …

ΣΤΑΗ: Κύριε Τζανακόπουλε…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτρέψτε μου. Αυτή είναι η επίσημη παράταξη της ΝΔ

ΣΤΑΗ: Με τον ίδιο τρόπο που η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας …τα σχολεία που δεν είναι Χρυσαυγίτες  τα παιδιά.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αντέγραψε η ΔΑΚΕ, δηλαδή η παράταξη  της ΝΔ στους καθηγητές, δήλωση του κ. Χρήστου Παππά ο οποίος είναι βουλευτής της Χ.Α, δηλωμένος υπερεθνικιστής και φασίστας. Και εσείς μου λέτε τώρα  ότι το πρόβλημα ήταν ότι δεν διαφοροποιηθήκαμε; Τι να διαφοροποιηθείς όταν το σύνολο δίνει τον τόνο;

ΣΤΑΗ: Ναι βεβαίως γιατί δεν μπορεί να ισοπεδώνεις  όλους τους μαθητές ή όλους τους πολίτες μέσα από μια ανακοίνωση που μιλάει  για φασιστικά στοιχεία, γιατί δεν είναι όλοι οι μαθητές  φασίστες.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κατηγόρησε κανείς τους μαθητές;

ΣΤΑΗ: Την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σας τη διάβασα λέξη-λέξη.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν γράφονται πανό με το σύνθημα «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» αυτό δεν είναι ένα ανοιχτά φασιστικό σύνθημα; Λοιπόν με αυτό εσείς νιώθετε οικεία; Κ. Στάη νιώθετε οικεία με αυτό το σύνθημα;

ΣΤΑΗ: Κύριε Τζανακόπουλε λάθος ερώτηση κάνετε σε λάθος άνθρωπο. Δεν νιώθω καμία οικειότητα. Εγώ έχω υπάρξει θύμα της Χ.Α οπότε μη το λέτε σε μένα. Αλλά ξέρω να διαχωρίζω όμως αυτό που σας είπα πριν.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό ήταν ένα ρητορικό ερώτημα και λέω λοιπόν ότι η πολιτική αντιπαράθεση στο ζήτημα της συμφωνίας  των Πρεσπών με τον τρόπο που έγινε και η μετατόπιση της ΝΔ  στην ακροδεξιά ρητορική  επί της ουσίας νομιμοποίησε πολιτικά και ιδεολογικά αυτού του τύπου τις πρακτικές και αυτού του τύπου τις κινητοποιήσεις.

ΣΤΑΗ: Εγώ δεν θέλω τώρα να τη συνεχίσουμε αυτή τη κουβέντα γιατί έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα αλλά θα σας πω ότι ο κυβερνητικός σας εταίρος η ΑΝΕΛ  έχουν την ίδια θέση για το θέμα των Σκοπίων, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καμμένος ποτέ δεν μίλησε για προδοτική συμφωνία. Ο κ. Καμμένος ποτέ δεν μίλησε για ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Ο κ. Καμμένος  ποτέ δεν έχει κάνει λόγο για όλα αυτά για τα οποία κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ. Είναι άλλο πράγμα να έχει τις επιφυλάξεις  του.

ΣΤΑΗ: Κύριε Τζανακόπουλε μένετε σε κάποιες δηλώσεις και φεύγετε από την ουσία.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι δεν μένω σε κάποιες δηλώσεις . Έδωσαν τον τόνο οι δηλώσεις αυτές.

ΣΤΑΗ: Δηλαδή ο κ. Καμμένος που δεν συμφωνεί τι την θεωρεί αυτή τη συμφωνία; Τη θεωρεί εθνική συμφωνία;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καμμένος είπε : « με δεδομένο το πλαίσιο της είναι η καλύτερη συμφωνία την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ποτέ». Εκείνος διαφωνεί ως προς το πλαίσιο.Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός
barbagiannis

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Πωλείται ή ενοικιάζεται γραφείο 70 τ.μ. πρώην ιατρείο Βασιλόπουλου στη Φαρδυκάμπου στα Γρεβενά. 6976889437

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΠ φραγμένο οικόπεδο 430,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6947 80 80 16

Τηλεφωνήτριες άνω των 25 ετών ζητούνται από εταιρεία καλλυντικών για κλείσιμο ραντεβού, για δωρεάν περιποίηση προσώπου σε κυρίες. Απαραίτητο σταθερό τηλέφωνο. Πολλά κέρδη. Ευέλικτο ωράριο. Συμφέρουσα συνεργασία. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia01@gmail.com

Γυναίκα άνω των 35 ετών ζητείται από εταιρεία καλλυντικών για παρουσίαση καλλυντικών προϊόντων στην πόλη της και στα περίχωρα, με προκαθορισμένα ραντεβού, από την εταιρεία σε κύριες. Απαραίτητο αυτοκίνητο. Συμφέρουσα συνεργασία. Πολλά κέρδη. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia03@gmail.com

Γραφείο γνωριμιών πανελλαδικής εμβέλειας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πλήρη εχεμύθεια, έχει τη δυνατότητα και βρίσκει το(η)ν σύντροφο της ζωής σας που υπάρχει και σας περιμένει οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν σας ενδιαφέρει δείτε μας στα www.skertso.gr www.φλερτ.gr και www.ρομαντζο.com και επικοινωνήστε μαζί μας στο email: gnorimia1@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6987056500