TΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

TΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Τα Γρεβενά, ένα χλωμό μικροαστικό κέντρο ανάμεσα σε 3 μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.

    Τρεις πόλεις προορισμοί βρίσκονται στην γειτονιά μας: Η Καστοριά σε 30 λεπτά, η Καλαμπάκα που με τον Ε65 θα είναι 20 λεπτά και το δίπολο Μετσόβου- Ιωαννίνων σε 40 με 50 λεπτά. Οι τρεις αυτοί προορισμοί κατακλύζονται από εκατομμύρια επισκέπτες και στην μέση τα Γρεβενά χλωμά, ανέτοιμα και ανήμπορα φθίνουν και σιγά- σιγά αργοπεθαίνουν.

    Τα Γρεβενά καλούνται να αναδείξουν το τοπικό φυσικό περιβάλλον, που μπορεί να δημιουργήσει ένα ισάξιο τουριστικό πόλο με τις 3 πόλεις που ανέφερα και, μάλιστα,  στο κέντρο των οδικών αξόνων, της Εγνατίας και του Ε65, με πολύ πιο ισχυρή προσβασιμότητα.

Στην επίσκεψή μου στον νέο Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωλίνα και σε συνεργασία που είχαμε, έθεσα άμεσα τους εξής στόχους:

  1. «Το Πανόραμα των πέτρινων γεφυριών» του Νομού με μια οδική διαδρομή κατά μήκους του Βενέτικου ποταμού από την γέφυρα του Ελευθεροχωρίου μέχρι και το Δοτσικό, με συνεχή οδική προσβασιμότητα με χώρους στάθμευσης για αυτοκίνητα και λεωφορεία και καθιστικά για τους επισκέπτες.
  2. «Η πόλη και το ποτάμι», με μια μελέτη που από την Κυρακαλή και τις Εργατικές κατοικίες μέχρι τους Επτά λάκκους θα σχεδιαστεί η αξιοποίηση του ποταμού μας, για να ενταχθεί στην ζωή της πόλης (κάτι ανάλογο με το ποτάμι των Τρικάλων) με πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και καθιστικά και στις δύο όχθες του ποταμού, ώστε να γίνει ο βασικός πνεύμονας της πόλης, έχοντας στο πλάι του το πιο πλούσιο περιαστικό Άλσος που υπάρχει σε όλη την χώρα, το οποίο από εκτροφείο θηραμάτων θα πρέπει να συνδεθεί λειτουργικά με την πόλη ως χώρος αναψυχής.

    Για τις 2 αυτές μελέτες υπήρξε επικοινωνία και συνάντηση μου με την συμφοιτήτρια μου και Καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Ρένα Σακελλαρίδου, που αποδέχθηκε με χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον να εκπονήσει η Αρχιτεκτονική Σχολή της Θεσ/κης τις παραπάνω 2 μελέτες.

  1. Το νέο Μουσείο Παλαιοντολογικών Ευρημάτων και Φυσικής Ιστορίας των Γρεβενών, όπου συζήτησα με τον κ. Φωλίνα για μια νέα μελέτη πολλαπλάσια της πρώτης και πιο σύγχρονης αισθητικής στην πόλη των Γρεβενών, με το Παλαιοντολογικό τμήμα σε φυσικό, για την εποχή του, περιβάλλον και τα μαμούθ σε φυσικές διαστάσεις με τους χαυλιόδοντες προσαρμοσμένους στα σώματα τους, ώστε να προκαλεί το δέος των επισκεπτών. Κοντά σε αυτό το τμήμα και το τμήμα όλων των ζώων του Νομού σε αναπαράσταση (π.χ. αρκούδα, λύκος, ζαρκάδι, σκίουρος, κουνάβι, κ.τ.λ.)

Το Μουσείο αυτό θα αποτελέσει πανελλήνιο πόλο έλξης.

  1. Το Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα είναι, επίσης, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για τον Νομό μας, που ξεκίνησε από τον κ. Θ. Οικονόμου το 2006 και παραμένει σε βραδύνουσα κίνηση για την ολοκλήρωσή του. Ο κ. Φωλίνας υποσχέθηκε πως θα υπάρχει καθημερινή επικοινωνία του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που έχει αναλάβει το έργο, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
  2. Τέλος, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, μια αμαρτωλή ιστορία, όπου η μετάβαση των εκτάσεων στην Γ.Γ.Α. και η μετονομασία του σε «Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο», που επετεύχθη όταν ήμουν Βουλευτής, συνοδευόταν από χωροταξικές μελέτες με νέες κατασκευές ημέρας με σύγχρονα Sale , με νέες πίστες, κ.τ.λ., κάτι που δυστυχώς ακυρώθηκε από την Κοινότητα Σμίξης, η οποία δικαστικά πήρε πίσω τις εκτάσεις.

Η νέα προσπάθεια ανάδειξης του θα ξεκινήσει με τον νέο δρόμο, την στήριξη των ξενοδοχειακών μονάδων που απειλούνται από τις Τράπεζες και τις επεμβάσεις που θα δώσουν μια σύγχρονη λειτουργικά εικόνα στο καλύτερο Χιονοδρομικό της χώρας.

    Λεπτομέρειες αυτών των προτάσεων- σχεδίων θα πρέπει να τεθούν σε συσκέψεις και αντίστοιχες ημερίδες με ειδικούς, που θα προτείνουν συγκεκριμένες τεχνικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν το πρόσωπο και την εικόνα του Νομού μας.

    Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες προτάσεις αλλά σε αυτή την φάση πρέπει να εστιάσουμε στις προαναφερόμενες ως άμεσα απαραίτητες και εφικτές και έπεται και συνέχεια.

Τέλος, η Κοζάνη πρόσφατα έκανε 2 ημερίδες με αρμόδιους Υπουργούς για το δικό της μέλλον και την Παρασκευή μάλιστα, θα την επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

ΕΜΕΙΣ;

Μετά τιμής,

 Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο