305 Views

Θα προσληφθούν εκατοντάδες αναπληρωτές Πληροφορικής & Ξένων Γλωσσών για τα απογευματινά μαθήματα στα Γυμνάσια της χώρας

 Μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις  θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση  το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, αφού έχουμε ακούσει γνώμες πάρα πολλών ειδικών επί αυτών των θεμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας”, ενώ σημείωσε τα εξής:

 • Θέλουμε να περάσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 • Δεν θέλουμε να αναστατώσουμε κανέναν.
 • Είμαστε πολύ κοντά σε ένα σύστημα το οποίο α είναι πολύ πιο εξορθολογισμένο από το σημερινό.
 • Γι αυτό και δεν θέλω να πω τίποτα ιδίως τώρα που τα παιδιά  είναι στην τελική ευθεία (Πανελλαδικές).
 • Εκείνο που πρέπει να επιδιώξουμε είναι ότι τα παιδιά πρέπει να σπουδάζουν αυτό που θέλουν.
 • Σήμερα δυστυχώς μόνο το  30% σπουδάζει αυτό που επιθυμεί.
 • Θα είναι ένα σύστημα που θα ενισχύει το σχολείο και όχι την παραπαιδεία .

Σε ερώτηση εάν θα αλλάξουν  τα Προγράμματα Σπουδών στη    Β’ και  Γ’  Λυκείου ο υπουργός Παιδείας απάντησε:

«Θα τα κάνουμε όλα σιγά-σιγά χωρίς να φέρουμε καμία αναστάτωση και κυρίως από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών που θα ξεκινά από το Λύκειο, σε δεύτερη φάση  το Γυμνάσιο και στη συνέχεια το Δημοτικό».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει μελέτη περί κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο κ. Γαβρόγλου απάντησε πως “προφανώς υπάρχει”.

Απογευματινά μαθήματα Πληροφορικής-Ξένων Γλωσσών στα Γυμνάσια για την απόκτηση  Κρατικών Πιστοποιητικών

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι από το Σεπτέμβριο θα έχουμε μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, του κανονικού πρωινού προγράμματος, μαθήματα για Πληροφορική και Ξένες Γλώσσες, που θα οδηγούν στην απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και Πληροφορικής

Ο κ. Γαβρόγλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εξήγησε:

 • Οι εκπαιδευτικοί του κανονικού  πρωινού προγράμματος δεν θα ασχολούνται με αυτά τα μαθήματα, αλλά θα έιναι ένα πρόσθετο πρόγραμμα στα σχολεία.
 • Τα μαθήματα θα είναι απολύτως δωρεάν
 • Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για τη Γ Γυμνασίου
 • Για την υλοποίηση του προγράμματος θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και Ξένων Γλωσσών

Τον Οκτώβριο το σχέδιο  των μόνιμων διορισμών

Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε το Σχέδιο και τον αριθμό των διορισμών καθηγητών και δασκάλων, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και τόνισε:

Η προυπηρεσία των αναπληρωτών θα παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο στον διορισμό τους

Συζητάμε με τους θεσμούς το σύστημα πρόσληψης, θα μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία.

Από τον Σεπτέμβριο του 19 θα έχουμε   μεγάλο αριθμό προσλήψεων στα σχολεία.

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι πάρα πολύ χαμηλοί, τόνισε ο υπουργός Παιδείας και πρόεσθεσε: “Είναι μισθοί που πρέπει να τους ξαναδούμε . Η Κυβέρνηση είναι κάτι που το βλέπει, αλλά έχει σχέση με τα δημοσιονομικά μας”.

Αξιολόγηση

«Δεν υπάρχει θέμα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών» δήλωσε ο υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τόνισε: » Η πολιτεία δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να κρίνει τους εκπαιδευτικούς όταν τους έχει αφήσει αβοήθητους, ο σύλλογος διδασκόντων μπορεί πολύ καλύτερα να βρει λύσεις στα εσωτερικά προβλήματα της σχολικής κοινότητας».

Ανομία στα ΑΕΙ

Σχετικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για ανομία στα Πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου απάντησε : «Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στα πανεπιστήμια και πρέπει να το κάνει αν διαπράττονται ποινικά αδικήματα. Δεν χρειάζονται αλλαγές στη νομοθεσία. Το άσυλο έχει και συμβολικό περιεχόμενο. Με ειρωνεύτηκαν για την αναφορά μου σε ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Αν όμως οι φοιτητές μπορούσαν να οργανωθούν μέσα στα πανεπιστήμια δεν θα υπήρχαν προβλήματα παραβατικότητας».

Διορισμοί μελών ΔΕΠ

“Δώσαμε   1.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια” είπε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε: “Αυτές έχουν μια διαδικασία μέσα στα ΑΕΙ και ανακαλύψαμε δύο πράγματα: Πρώτον οτι πολλά ΑΕΙ αργούν  σ αυτές τις διαδικασίες

και δεύτερον ότι ορισμένες εκλογές  από ένα τεράστιο αριθμό υποψηφίων  είναι άγονες

esos.gr

e-Grevena Portal