600 Views

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΩΔΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΣΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως ο Πυρσός Γρεβενών δε δήλωσε συμμετοχή στη Γ΄ εθνική. Χρέος των ανθρώπων της ιστορικής ομάδας να βρει τον δρόμο της.

Με το οικονομικό να αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα που επηρέασε, χρειάστηκε να παρθεί η δυσκολότερη απόφαση, που περιορίζει τον ιστορικό σύλλογο ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα. Μουδιασμένα δέχτηκε η κοινωνία των Γρεβενών το σοκ. Απογοήτευση, θλίψη, προβληματισμός και εκνευρισμός, μπερδεμένα συναισθήματα, μαζί με ένα μεγάλο ερωτηματικό γιατί έφτασαν εδώ τα πράγματα και τι θα γίνει στο εξής. Από τη μεριά τους οι άνθρωποι της διοίκησης εκφράζουν τα παράπονά τους για υποσχέσεις που έμειναν μόνο στα λόγια, για τη στάση των πολιτικών και βουλευτών, που δεν βοήθησαν ουσιαστικά καθόλου την ομάδα όταν χρειάστηκε, αλλά επίσης και για τη γενικότερη αδιαφορία ή απροθυμία που υπήρξε, ώστε να καταφέρει να λειτουργήσει η ομάδα.

«ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ»: Ο πρόεδρος του Πυρσού Γρεβενών, Κώστας Ντοβατζίδης, ο άνθρωπος που μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες στο συμβούλιο, επωμίστηκαν το βάρος μιας τόσο κρίσιμης απόφασης, εξηγεί τι συνέβη: «Νιώθουμε μεγάλη πικρία που δεν καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στη μεγαλύτερη κατηγορία και θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο που αγαπά την ομάδα, ζητώντας παράλληλα να σταθεί δίπλα της. Η ευθύνη είναι δική μας, υπήρχε εφησυχασμός, καθώς βασιστήκαμε σε υποσχέσεις και λόγια που δεν τηρήθηκαν και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μας έφεραν προ αδιεξόδου. Έγιναν πολλά. Εδώ και δύο χρόνια μόνο ο δήμαρχος, Γιώργος Δασταμάνης, έμπρακτα στέκεται δίπλα στον Πυρσό, κανείς άλλος. Επίσης, η ΕΠΣ Γρεβενών δεν μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά, λόγω του γνωστού προβλήματος που αντιμετωπίζει, παρόλα αυτά όταν τη χρειάστηκε η ομάδα, ανταποκρίθηκε. Κανείς άλλος. Πονάμε όλοι μας πάρα πολύ με αυτό που έγινε. Αλήθεια, θα ήταν καλύτερο να δηλώναμε συμμετοχή στη Γ΄ εθνική και σε λίγους μήνες να αποχωρούσαμε; Εάν πηγαίναμε στη Γ΄ με αυτές τις προϋποθέσεις, θα τινάζονταν όλα στον αέρα».

«ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ»: Σε ερώτηση γιατί δεν παραχώρησε την ομάδα σε άλλο ιδιοκτήτη, ο Ντοβατζίδης απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή, αρχές Ιουνίου, απευθύναμε κάλεσμα σε όποιον θέλει, να έρθει. Κάναμε γενική συνέλευση και εμφανίστηκαν τρία άτομα, στην επαναληπτική ήταν ακόμα χειρότερα, μόλις ένα άτομο. Δε θα αφήσουμε τον Πυρσό να διαλυθεί, είμαστε άνθρωποι που παίξαμε μπάλα στον Πυρσό. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη και δεν είναι τυχαίο πως παρέμεινε το 80% των παικτών. Στόχος μας φυσικά είναι πρωτάθλημα και κύπελλο, δημιουργώντας παράλληλα και τις προϋποθέσεις, ώστε η ομάδα να καταφέρει να μπορεί να παίξει στη Γ΄ εθνική. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, ξέρουμε πολύ καλά την ευθύνη που αναλάβαμε, θέλουμε επίσης να συνεχίσουμε το έργο στις ακαδημίες. Άλλωστε μέσα στις άσχημες συνθήκες που επικρατούν, αχτίδα αισιοδοξίας αποτελούν για μας οι πέντε ποδοσφαιριστές που προωθήθηκαν φέτος από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα».

ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ομάδα που δε δηλώνει συμμετοχή όταν προβιβαστεί στην ανώτερη κατηγορία, απαξιώνεται. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Πυρσού έχουν πεισμώσει, παρά τη μεγάλη στενοχώρια τους, θέτοντας ως προτεραιότητα να οδηγήσουν την ομάδα ξανά στη Γ΄ εθνική, διδαγμένοι από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και αποφασισμένοι να δημιουργήσουν τις οικονομικές προϋποθέσεις, ώστε ο σύλλογος να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Γνωρίζουν, προπάντων, πολύ καλά πως θα χρειαστεί να αποδείξουν στην πράξη ότι αυτό που συνέβη θα είναι μια ακόμα κακή «παρένθεση» και η ομάδα θα βγει από το αδιέξοδο.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ: Στο έμψυχο δυναμικό του Πυρσού Γρεβενών παρέμειναν οι εξής παίκτες: Θωμάς Λάλλος, Παναγιώτης Λάλλος, Κώστας Μπόλος, Σάββας Κυριακίδης, Μάριος Κατσαντώνης, Αχιλλέας Χερίδης, Ευθύμης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σάλο, Χρήστος Μπλάντος, Άγγελος Φετσάνης, Μιχάλης Λιούρας, Άλμπι Σαχόλι, Γιώργος Τσιαρσιώτης, Βαλάντης Αγκάστρα, Κώστας Τσαχστάρας, Θεοχάρης Παπατσάνης, Θωμάς Τσαπαλιάνας. Σε εκκρεμότητα είναι οι Σάκης Μπιζιώτας, Χρήστος Καλαϊτζίδης (θα συζητήσουν τις επόμενες μέρες). Μέχρι τώρα αποκτήθηκε ο τερματοφύλακας Λάμπρος Αλεξίου (ουσιαστικά επέστρεψε στην ομάδα), ενώ γίνονται συζητήσεις και με άλλους τρεις παίκτες. Τέλος, να επισημανθεί πως στη μεγάλη ομάδα προωθήθηκαν από τις ακαδημίες οι ταλαντούχοι Βλαχάκης, Παπαξάνθης, Παναγιωτόπουλος, Κούτσικος, Τσέλα. Είναι φανερό πως η συντριπτική πλειοψηφία του περσινού ρόστερ συνεχίζει.

Ο ΛΑΛΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Στην τεχνική ηγεσία του Πυρσού παραμένει ο Χρήστος Λάλλος. Ο έμπειρος τεχνικός, με τον οποίο πέρσι η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ, φιλοδοξεί να παρουσιάσει ξανά ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο, με αυτονόητο στόχο επανάληψη της περσινής επιτυχίας και απώτερο σκοπό να μπορεί η ομάδα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να παίξει στον φυσικό της χώρο. Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν οι Ζολώτας, Μπόζιαρης, Χαντάβας (όλοι είχαν προτάσεις και πήγαν μεταγραφή σε άλλες ομάδες), Παπαμιχαήλ, Στεφόπουλος, ενώ στην περίπτωση του Ιωαννίδη, θεωρείται δεδομένο πως πλέον δε θα αγωνίζεται, αλλά θα αναλάβει διοικητικό πόστο. Στο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να τοποθετηθούν ορισμένα νέα άτομα, πάντως το ακριβές τελικό σχήμα θα ξεκαθαρίσει σε λίγες μέρες.

Κώστας Μάρκου

e-Grevena Portal